konzultáció

05.
11.
06:40

Jó ötlet az embereket megkérdezni, de a végén több kell, mint üres ígéretek

Nagy tervekről beszélnek az uniós döntéshozók, amikor a most elindított Konferencia Európa jövőjéről című kezdeményezésről beszélnek, amely nem mást hivatott megvitatni az uniós állapolgárokkal, mint Európa jövőjét. Szakértők szerint épp itt volt az ideje, hogy az állampolgárok véleményét is kikérjék, ám a túlzott elvárásokra is figyelmeztetnek. Ha a konferencia nem hozza a várt eredményt az állampolgárok számára, az több kárt okozhat, mint hasznot - figyelmeztettek a CEU által szervezett online beszélgetésen felszólaló uniós szakértők.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
19.
20:20

Formálja Ön is Európa jövőjét! - elindult az uniós platform, ahol elmondhatja a véleményét

Megnyílt az Európa jövőjéről szóló konferencia digitális platformja az európai polgárok számára - jelentette be az Európai Bizottság és az Európai Parlament hétfőn.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
20.
10:44

Koronavírus: milyen nyitást szeretnének a magyarok?

A kormány álltal kezdeményezett járványügyi konzultáció eredményeiből kiderül, hogy a válaszadók 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén.

Szerző(k): Csernátony Csaba
02.
17.
12:50

Kiderültek az új nemzeti konzultáció témái

Az ország újraindításról szóló, napokon belül induló újabb nemzeti konzultáció kérdéseiről beszélt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Domokos László
07.
20.
19:32

Az EU új konzultációt indított: az Észak Sarkkörről

Az Európai Bizottság hétfőn nyilvános konzultációt indított az Észak Sarkkörrel kapcsolatos uniós politikáról. A kezdeményezés alkalmat ad a térségre vonatkozó uniós megközelítések széles körű megvitatására, többek között az európai zöld megállapodást célzó törekvések fényében - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
06.
15:55

Hogyan költsünk el 7000 milliárd forintnyi uniós támogatást?

Hétpontos javaslatcsomagot dolgozott ki az MSZP az Európai Unió következő hétéves költségvetési forrásainak magyarországi felhasználására - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője videóüzenetében. Az Európai Bizottság a költségvetési tervezésbe nem állami szereplőket (civilek, önkormányzatok, társadalmi és szociális szervezeteket) is bevon, e konzultáción fogalmazta meg javaslatait az MSZP.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
31.
12:57

Az EU is "nemzeti konzultációt" szervez

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy nemzeti konzultációt szerveznek a koronavírus okozta válság kezeléséről, eközben viszont az Európai Bizottság arra kíváncsi, hogy mi legyen az EU-források országokon átívelő felhasználásával.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
14.
19:05

A méltányos minimálbérről indult konzultáció

Konzultációt indított az Európai Bizottság az uniós munkavállalók méltányos minimálbérének kérdésében. A konzultáció első szakaszában a vállalkozások és a szakszervezetek véleményét kérik ki.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
25.
23:11

Nagyon halkan zajlik az újabb nemzeti konzultáció - már 200 ezren töltötték ki

Újabb fordulatot vett az eddig sem eseménytelen klímakonzultáció, ami a kormány honlapján volt elérhető az elmúlt egy hét során, és aminek a létezését a kormány egyáltalán nem kommunikálta az állampolgárok felé. A kormány örül annak, hogy több mint 200 ezren töltötték ki - írja a 444.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
07.
27.
15:52

Újabb ötmilliárd megy kormányzati kommunikációra és konzultációra

Turizmusra, a sport népszerűsítésére, a KGB bank székházára, a Budai vár átépítésére és egy újabb nemzeti konzultációra is jut azokból a tízmilliárdokból, amelyeket most osztott szét a kormány.

Szerző(k): Németh Géza