kormány

06.
13.
23:20

Netanjahu elbukott, Biden máris gratulált

Naftali Bennett miniszterelnöknek, Jaír Lapid miniszterelnök-helyettesnek és külügyminiszternek, valamint az új izraeli kabinet minden tagjának gratulált vasárnapi közleményében Joe Biden amerikai elnök.

Szerző(k): Domokos László
06.
13.
14:50

Pár óra és végleg elbukhat Netanjahu

A zsidó állam erős emberének ellenében nyolcpárti koalíció alakult az elmúlt hetekben, és ha a Knesszet elfogadja a kormánynévsort, 12 év után először nem Benjamin Netanjahu lesz a miniszterelnök.

Szerző(k): Domokos László
06.
13.
14:30

Gyurcsányék bezárták, Orbánék eladták: mi az?

Újabb értékes balatoni és budapesti ingatlanokat adott el az állam - szúrta ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. aukciós oldaláról az Mfor.hu.

Szerző(k): Domokos László
06.
12.
17:59

Nem várt helyről kapott súlyos kritikát az Orbán-kormány új pénzosztási terve

Tovább gerjeszti az inflációt a bejelentett szja-visszatérítés a miniszterelnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
11.
12:43

Egy újabb kormányzati lépés, amit még a fideszesek többsége sem helyesel

Tízből hatan - és legkevésbé a fideszes szavazók - hallottak arról, hogy az utóbbi másfél évben a kormány úgynevezett közalapítványokat hozott létre és állami vagyont szervez ki ezekbe, de a megkérdezettek háromnegyede inkább nem ért egyet azzal, hogy ezekbe a közalapítványokba az állam eddig ezermilliárdos nagyságrendben szervezett ki vagyont - derül ki a Publicus Intézet legfrissebb, a Népszava által megrendelt közvéleménykutatásából. A Fidesz-szavazók többsége sem helyesli a lépést.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
10.
17:53

Családi pótlékra jogosult? Fontos bejelentést tett a kormány

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
12:22

Újabb költségvetési átcsoportosítás - az egyházak kapták a legtöbbet

Közel 40 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei központi költségvetésben, ennek több mint a felét az egyházak kapták.

Szerző(k): Németh Géza
06.
10.
11:03

Kormányinfó: kiderült, kiktől veszik el a védettségi igazolványt (frissítve)

A csütörtöki kormányinfón Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy indul a 12 év felettiek oltása Magyarországon is, azoktól pedig elveszik a védettségi igazolást, akik nem veszik fel a második koronavírus elleni oltást. Új nemzeti konzultáció is indul. Tíznapos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak azok, akik részt vettek a járvány elleni védekezésben.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
10.
10:55

Operatív törzs jár az újraindulásnak

A Gazdaság Újraindításáért Felelős Operatív Törzs - egyebek mellett - figyelemmel kíséri a gazdasági élet újraindítása, a pandémia által okozott gazdasági károk elhárítása érdekében meghozott kormányzati intézkedéseket és azok végrehajtását.

Szerző(k): Németh Géza
06.
10.
09:33

Meghosszabbodik az építési engedélyek lejárata

A kormány egy évvel meghosszabbította egy évvel, a lejáró építési engedélyek hatályát.

Szerző(k): Németh Géza