kormány

06.
10.
08:18

Új adókedvezményeket ad az állam

A magánszemélyek a meg nem fizetett adó után halasztást, a vállalkozások mérséklést kaphatnak, a veszélyhelyzetre tekintettel. Idegenforgalmi adót június végéig nem kell fizetni a szálláshelyeken - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
06.
09.
17:13

Sűrű két hónapja lesz a magyar kormánynak Brüsszel miatt

Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy hajtsa végre a nemzetközi védelem megadására és a kiutasításra vonatkozó eljárások ügyében született uniós bírósági ítéletet, illetve teljes körűen hajtsa végre a menekültügyi eljárásokról szóló uniós irányelvet. Emellett a magyar kormány felszólítást kapott az 5. pénzmosási irányelv nemzeti jogba történő hiányos átültetése, az uniós energiahatékonysági szabályok helyes végrehajtása, illetve az európai elfogatóparancsra vonatkozó szabályok megfelelőségi problémái miatt is. Ezek orvoslására két hónapja van a magyar kormánynak.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
12:25

A magyar püspöki konferencia szerint Ferenc pápa mégis találkozik Orbánnal és Áderral

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra és a tervek szerint találkozni fog Áder Jánossal és Orbán Viktorra is - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK).

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
09.
12:10

Orbán Viktor: cél a 200 ezres minimálbér, minden gyerekes visszakaphatja az adóját jövőre

Nem választási, hanem újraindítási költségvetése lesz az országnak 2022-ben, amibe bele kell férjen a támogatásokat biztosító magas költségvetési hiány is – mondta Orbán Viktor kormányfő. Szavai szerint a távlati horizonton 200 ezer lesz a minimálbér, jövőre pedig a családtámogatás jegyében visszakaphatja minden gyereket nevelő az idei szja-befizetését.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
09.
07:55

Bolondot csinált magából a román kormány

Kaotikus kommunikációt folytat a bukaresti kormány a pandémia miatt állítólag hazatelepülő vendégmunkásokról, hogy irtó vonzónak láttassa Romániát.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
09.
07:45

Kínai vakcina: védtelenek a beoltottak jogilag

Akik úgy gondolják, hogy a kínai koronavírus-oltás beadásával rosszul jártak, mert az nem éri el az elvárható hatékonyságot, nincs lehetőségük arra, hogy jogorvoslatot kérjenek sérelmükre.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
09.
07:15

Csak fideszes kerületek kaptak pénzt a kormánytól

A kormány koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét - derül ki a friss Magyar Közlönyben.

Szerző(k): Domokos László
06.
08.
14:20

Változtatnának a 13. havi nyugdíjon

Új javaslatokkal állt elő a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület annak érdekében, hogy javuljon a nyugdíjasok életkörülménye a járványt követően.

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
10:37

Június 15-től megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyi dolgozók és a rendőrök számára

Június 15-től megszűnik a felmondási tilalom az egészségügyi dolgozók számára- szúrta ki a Telex a Magyar Közlönyben.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
08.
07:52

Óvadékot kell fizetni a közúti rendezvények utáni takarításért

Június 22-től a közúton rendezvényt szervezőnek előírhatja az útkezelő azt, hogy fizessen óvadékot a takarítási költségek arányos fedezetére - döntött a kormány.

Szerző(k): Németh Géza