kormányinfó

05.
06.
11:16

Kormány: jövő héttől indulhat a tömeges Pfizer- és Moderna-regisztráció

A jövő héttől százezres nagyságrendben jön Pfizer- és Moderna-vakcina, amelyekre bárki regisztrálhat. A védettségi igazolvány augusztusig kelleni fog a szórakozáshoz, szolgáltatások igénybe vételéhez.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
29.
11:46

Friss bejelentéseket tett a kormány a védettségi igazolványról és az újabb lazításról

Már több mint 3 millió 870 ezer ember kapta meg legalább az első oltását Magyarországon, így valószínűleg napokon belül meglesz a 4 millió beoltott, és érvénybe lépnek a védettségi igazolványhoz is kötött újabb lazítások. Az igazolványoknál komoly szigorra számíthatunk - derült ki a kormányinfón, amelyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott meg.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
22.
11:09

Kormányinfo: szombaton már lehet menni teraszra sörözni

Jó eséllyel péntekre elérhető a kritikus 3,5 milliós beoltottsági szint, ennek megfelelően pénteken megjelenhet a rendelet, ami alapján szombaton már kinyithatnak az éttermek teraszai. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint idén 6000, jövőre 7000 milliárd forintot költ a kormány a gazdaság újraindítására.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
15.
11:16

Kormányinfó: pótolni kell a kieső veszélyes vakcinákat

Új tárgyalásokat kezd a kormány, hogy pótolja a felfüggesztett Janssen vakcinák elérhetőségét. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint lazítások jönnek, egyben újabb kampány is, amivel el elehet érni a lakosság 60 százalékos beoltottságát, ami már társadalmi szintű immunitást jelent.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
08.
11:04

Gulyás Gergely elárulta, mikor lesz a következő nyitás

Várhatóan 5-6 nap múlva már több mint 3 millió beoltott lesz Magyarországon, akkor lesznek új nyitási bejelentések. Április 19-én biztosan visszatér a rendes menetrend az iskolákban.

Szerző(k): Csernátony Csaba