kormányválság

05.
04.
12:31

Bizalmat kapott az új szlovák kormány

Jóváhagyta kedden a szlovák parlament a pozsonyi kormány megújított kormányprogramját, és ezzel egyúttal bizalmat szavazott Eduard Heger miniszterelnök kabinetjének - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
03.
14:32

Előrehozott választásokról szavazhatnak Szlovákiában

Csaknem 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze Szlovákiában annak a népszavazásnak a kiírásához, amely előrehozott parlamenti választások kiírását célozza. Az aláírásokat tartalmazó íveket a petíciós bizottság hétfőn adta le a pozsonyi államfői palotában - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
01.
12:26

Új kormányfőt neveztek ki Szlovákiában

Kinevezte az új szlovák miniszterelnököt, Eduard Hegert és kormányát Zuzana Caputová államfő Pozsonyban csütörtökön - írja az MTI.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
28.
22:09

Helycserés támadással mond le a szlovák kormányfő a vakcinaválság miatt

Több hete feszült a helyzet a szlovák kormánykoalícióban miután a miniszterelnök önhatalmúlag bevásárolt az orosz Szputnyik V. vakcinákból, a napok óta tartó válság vége vasárnapra a kormányfő lemondásához vezetett. Igor Matovič helyet cserélne pénzügyminiszterével, hogy előrehozott választás nélkül megússzák a konfliktust.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
22.
17:07

Szlovák kormányválság: lemondott a gazdasági miniszter

Bejelentette lemondását Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter, a négypárti szlovák kormánykoalíció egyik kisebb, liberális pártjának, a liberális Szabadság és Szolidaritásnak (SaS) az elnöke pozsonyi sajtótájékoztatóján hétfőn. Richard Sulík a kormány harmadik minisztere, aki távozik posztjáról két héten belül.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
03.
15.
19:36

Egyre mélyül a kormányválság Szlovákiában az orosz vakcina miatt

Távozásra szólította fel hétfőn Igor Matovic szlovák kormányfőt a négypárti szlovák kormánykoalíció egyik kisebb pártja, a liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS). Richard Sulík, a SaS elnöke pozsonyi sajtótájékoztatóján azt sem zárta ki, hogy pártjuk távozik a koalícióból, ha ez a követelésük nem teljesül. A délután folyamán az SaS követeléseihez csatlakozott a koalíció legkisebb pártja, a liberális az Emberekért is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
15.
23:05

Megpuccsolták, de nem sikerült megbuktatni a Fidesz szövetségesét Szlovéniában

Elbukott a szlovén ellenzék bizalmatlansági indítványa a Janez Jansa vezette jobboldali koalíciós kormány elmozdításáról - jelentette a RTV szlovén közszolgálati televízió hétfő este.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
13.
15:21

Letette a hivatali esküt Mario Draghi kormánya

A Mario Draghi vezette 67. olasz kormány szombaton délben letette a hivatali esküt, és megtartotta első ülését - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
02.
05.
17:39

Komoly lavírozás vár Mario Draghira, nehéz lesz kihúzni Olaszországot a csávából

Az Olasz Testvérek nem szavaz bizalmat Mario Draghi közgazdász alakuló kormányának, de támogatja az országot segítő sürgős döntéseket - közölte pénteken Giorgia Meloni, a párt elnöke a megbízott miniszterelnökkel tartott egyeztetés után.

Szerző(k): Rácz Gergő
01.
22.
11:01

Pénzzel nem oldható meg az EU legnagyobb gondja

Olaszország túl van legutolsó kormányválságán, ám hiába tarthatta meg a miniszterelnöki széket Giuseppe Conte, várhatóan béna kacsaként folytatja pályafutását. Kormánya nem lesz képes okosan felhasználni az EU-tól érkező pluszforrásokat, így a pénzeső csak a régi olasz belpolitikai tehetetlenséget fogja tovább éltetni.

Szerző(k): Komócsin Sándor