kormányzat

04.
01.
09:25

Nagyot nőtt az államháztartás hiánya tavaly, friss adatok

Az előzetes adatok szerint 3870 milliárd forint, a GDP 8,1 százaléka volt a kormányzati szektor tavalyi hiánya. Az egyenleg az előző évhez képest 2882 milliárd forinttal, GDP-arányosan 6,0 százalékponttal romlott. A jelentős romlás a koronavírus okozta járvány gazdasági hatásainak és az azok enyhítésére hozott intézkedéseknek a következménye - erősítette meg csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): K. Kiss Gergely
01.
08.
09:45

A Magyar Telekom lesz a kormányzati szervek mobil szolgáltatója

A Magyar Telekom Nyrt. lesz a kormányzati szervek mobil távközlési szolgáltatója, nettó 5 milliárd 70 millió forint keretösszeg erejéig. Négy évvel ezelőtt 5 milliárd keretösszeggel nyert hasonló tendert a cég.

Szerző(k): Németh Géza
12.
28.
16:15

Tovább folytatódott a Minisztériumok informatikai háttérrendszerének egységesítése (x)

Több éves fejlesztés hozott eredményt: lezárult a központi közigazgatás informatikai rendszereit egységesítő KKIR3 projekt.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
02.
12:30

Kormányzati Tájékoztatási Központ: mától maszkszigor van Magyarországon

Mától szigorodik a maszkviselésre vonatkozó szabály Magyarországon. Már az éttermekben, vendéglátóhelyeken és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni. A maszkot nem viselőt nem szolgálják ki, az üzletet bezáratja a rendőrség.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
29.
07:20

Falus Ferenc: a kormányzatban nincs személyes példamutatás, maszk nélkül jelennek meg nyilvános eseményeken

Magyarországon 200-240 ezer ember már találkozott a vírussal. Az, hogy a kormányzat több tagja is megfertőződött annak a következménye, hogy a vezetőink a példamutatásban úgy jártak elöl, hogy nem mutattak példát. Az augusztus 20-i tisztavatáson az összes katonán maszk helyett csak napszemüveg volt - mondta Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos Szabó Tímea országgyűlési képviselő online fogadóóráján, amelyet a 444.hu szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
07.
27.
18:56

Kormányzati szervezettel szerződött a Delta

Nagy értékű keretmegállapodást írt alá a Delta-csoport a központosított informatikai közbeszerzések lebonyolításáért felelős Digitális Kormányzati Ügynökséggel (DKÜ) - tette közzé a Delta Technologies Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
18.
14:45

Varga Judit: már júniusban véget érhet a különleges jogrend

Ahogy Orbán Viktor kormányfő már pénteken elmondta, május végén már dönthetnek a kormány különleges hatalmának visszaadásáról, mivel a járványhelyzet javult az elmúlt időszakban Magyarországon. Most Varga Judit igazságügyi miniszter is megerősítette ezt, de annyit pontosított, hogy június végétől állhat vissza a normális döntéshozatali rend.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
29.
09:35

Több makroadat is érkezik a jövő héten

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük a januári keresetek, a januári külkereskedelmi termékforgalom részletes adatai, valamint a kiskereskedelem februári forgalma - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
12.
03.
10:53

Illiberalizmus helyett jó kormányzás - ezt ajánlja az EBRD

A megszokott megoldásoktól eltérő javaslatot ismertet a Financial Times véleményrovatában az Európai Újjáépítési Fejlesztési Bank vezető elemzője. A kiindulópont az, hogy a kelet-közép-európai országok harminc évvel a rendszerváltás után zsákutcába kerültek.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
15.
14:45

Nagyot nőhet Áder fizetése

A köztársasági elnök jövedelmét jelentősen növelné, megduplázná egy kormányzati javaslat.

Szerző(k): Rácz Gergő