korona

09.
16.
12:29

A Moderna-vakcinák hatásossága is csökken

A Moderna nagymintás koronavírus elleni vakcinával végzett kutatásának új adatai azt mutatják, hogy a készítmény nyújtotta védelem idővel csökken. Ezért emlékeztető adagokat tartanak szükségesnek - közölte a vállalat szerdai sajtóközleményében.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
16.
10:09

Súlyos ára van az oltatlanok kórházi kezelésének

Egy kedden közzétett új elemzés becslései szerint a kórházba került, be nem oltott koronavírusos betegek kezelésére az elmúlt három hónapban 5,7 milliárd dollárt (1700 milliárd forintot) költöttek feleslegesen az Egyesült Államokban.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
16.
09:59

Koronavírus: 458 új fertőzött, 4 áldozat Magyarországon

Csütörtökre virradóra 458 új fertőzöttet igazoltak, 87 fővel többet, mint egy nappal korábban. Elhunyt 4 beteg, 8 fővel kevesebb, mint előző nap. A beadott oltások száma egy nap alatt mindössze 3885-tel nőtt.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
16.
08:24

Kutatás igazolja a harmadik oltás hasznosságát

Egy friss összesítés szerint rendkívül sikeresnek bizonyult a harmadik koronavírus-oltás beadása a 60 évesnél idősebb izraeliek körében, miközben a szakértők továbbra is vitatkoznak a harmadik dózis célszerűségéről.

Szerző(k): Komócsin Sándor
09.
16.
07:21

Koronavírus: újabb 11 253 áldozatot követelt a járvány

A világon 226 353 280 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, míg a halálos áldozatok száma 4 659 398 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint. Magyarországon is gyorsult a járvány terjedése.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
15.
18:15

Megpróbáltak felgyújtani egy oltóközpontot Németországban

Ismeretlen támadók megpróbáltak felgyújtani egy oltóközpont Németország keleti részén egy kistelepülésen - jelentették szerdán német hírportálok.

Szerző(k): Szász Péter
09.
15.
15:51

A Magyar Orvosi Kamara sajnálja, hogy vannak tévhiteket terjesztő egészségügyi dolgozók is

A Magyar Orvosi Kamara sajnálattal tapasztalta, hogy - akár a nagyvilágban, úgy nálunk is - vannak megtévesztett, hangos csoportok. Sajnálják, hogy néhány egészségügyi dolgozó - hivatásából elvárható szakmai tudásával összeegyeztethetetlen módon - tévhiteket terjeszt.

Szerző(k): Szász Péter
09.
15.
14:09

Bill Gates: a világ nem áll készen a következő járványra

Hatalmasak a globális egyenlőtlenségek a vakcinák elosztásában, ezért Bill Gates úgy véli, hogy a világ nem készült fel a következő pandémiára.

Szerző(k): Szász Péter
09.
15.
11:31

Annyian vannak már intenzíven, hogy Ausztria szigorított

Ausztriában elérte az intenzív osztályon ápolt koronavírusos páciensek száma az első kritikusnak tekintett értéket, s így szigorítottak a járványügyi előírásokon. Komolyan elkezdték megkülönböztetni az oltatlanokat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
15.
11:17

Globális nagypályára vinné az Európai Uniót Ursula von der Leyen

Szorosabbra fűzné az EU-t az egészségügy, a hadászat és a gazdasági függetlenség terén Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke év- és helyzetértékelő beszédében egységes álláspontot szorgalmazott a migrációs politikában, ami nem szolgáltathat alapot a tagállamok közötti széthúzáshoz. Az Európai Uniót a mostaninál sokkal erősebb globális gazdasági és politikai szereplőként látja, ehhez aktívabb külpolitikai szerepet vázolt fel a jövőre nézve.

Szerző(k): Rácz Gergő