korona

09.
15.
11:31

Annyian vannak már intenzíven, hogy Ausztria szigorított

Ausztriában elérte az intenzív osztályon ápolt koronavírusos páciensek száma az első kritikusnak tekintett értéket, s így szigorítottak a járványügyi előírásokon. Komolyan elkezdték megkülönböztetni az oltatlanokat.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
15.
11:17

Globális nagypályára vinné az Európai Uniót Ursula von der Leyen

Szorosabbra fűzné az EU-t az egészségügy, a hadászat és a gazdasági függetlenség terén Ursula von der Leyen. Az Európai Bizottság elnöke év- és helyzetértékelő beszédében egységes álláspontot szorgalmazott a migrációs politikában, ami nem szolgáltathat alapot a tagállamok közötti széthúzáshoz. Az Európai Uniót a mostaninál sokkal erősebb globális gazdasági és politikai szereplőként látja, ehhez aktívabb külpolitikai szerepet vázolt fel a jövőre nézve.

Szerző(k): Rácz Gergő
09.
15.
09:29

Koronavírus: újabb 12 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon

Szerda reggelre 371 új esetet regisztráltak Magyarországon, szemben az egy nappal korábbi 246-tal.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
15.
07:25

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb adatok

Kicsit lassított a járvány szerdára, de világszerte így is több mint 543 ezer új esetet azonosítottak egy nap alatt.

Szerző(k): Csernátony Csaba
09.
14.
23:47

Korlátozások és védettségi igazolvány nélkül látogatható a vadászati világkiállítás

A vadászati világkiállítás mentesül a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól - tartalmazza az a kormányrendelet-módosítás, amely kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
14.
23:07

A kormány kezdeményezi a veszélyhelyzet meghosszabbítását

A kormány kezdeményezi a járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítását januárig az Országgyűlésnél - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-t. Magyarországon is nő a fertőzöttek száma, ezért a kormány szeretne továbbra is gyorsan cselekedni - amire szerintük a rendeleti kormányzást lehetővé tevő veszélyhelyzet a jó megoldás.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
14.
22:33

Koronavírus: így szigorít Németország

Egyre több német tartományban engedélyezik az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen védő oltástól elzárkózók kitiltását a közösségi élet színhelyeiről, a vendéglátás, a kultúra és a sport területeiről - írja az MTI berlini tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
14.
19:13

Hat hónap alatt rombolt le mindent a delta

Nagyot zuhant a globális gazdaság kilátásaival kapcsolatos optimizmus fél év alatt a befektetők körében. Az ok leginkább a koronavírus delta variánsának gyors és kíméletlen terjedésében keresendő.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
09.
14.
16:30

Szerb szakértő: az oltás nem állítja meg a vírust

A szerbiai válságstáb egyik tekintélyes szakértője úgy véli, hogy vasszigorral kellene fellépniük a hatóságoknak a járványügyi szabályokat megszegőkkel szemben. Szerinte az oltás nem állítja meg a vírust.

Szerző(k): Barabás Júlia
09.
14.
14:20

Több városban ismét nő a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Növekszik a koronavírus koncentrációja Budapest, Győr és Kaposvár szennyvízében, de csökkenés tapasztalható a budapesti agglomerációs településeken - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. Térképen mutatjuk az adatokat.

Szerző(k): Domokos Erika