koronavírus

10.
19.
19:55

Dupla sebességre kapcsolt a járvány, nem látszik úgy, hogy megúsznánk

Naponta 5-6 ezer új fertőzöttel és naponta több mint 60 halálos áldozattal tetőzhet Magyaroraszágon a koronavírus negyedik hulláma - mondta at RTL Klub kamerájába egy járványügyi modellezéssel foglalkozó szakember.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
19.
19:40

Román hírtelevízió: háborús állapotok vannak a romániai kórházakban

Az utóbbi egy napban olyan magasra ugrott a halálozási rekord, hogy a járványügyi szakember azt már az 1989-es forradalom áldozatainak számával sem tudja összevetni. Ennél is többen fekszenek már az intenzíven - írta meg az MTI.

Szerző(k): Szabó M. István
10.
19.
12:44

Zöld jelzést kaptak a védettségi igazolványok az Alkotmánybíróságtól

Az Alkotmánybíróság kedden közzétett határozatában egyhangúlag elutasította azokat az alkotmányjogi panaszokat, amelyek a védettségi igazolványt szabályozó kormányrendelet alkotmányosságát támadták.

Szerző(k): Tér Diána
10.
19.
09:44

Szennyvíz: lassan, de nő a koronavírus koncentrációja

Több magyar nagyvárosban - köztük Miskolcon és Székesfehérváron - emelkedést mértek, ugyanakkor csökkent a koronavírus koncentrációja például Szekszárdon.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
19.
09:01

Koronavírus: 859 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, elhunyt 16 beteg

A magyarországi járvány eddig 30 418 halálos áldozatot követelt. Több mint 1 millióan már mgkapták a harmadik oltásukat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
19.
08:33

Új kifogást találtak az orosz vakcina ellen

Dél-Afrikában nem engedélyezik az orosz Szputnyik V koronavírus-oltás használatát, mert bizonyos tanulmányok szerint növeli a HIV-fertőzés kockázatát a férfiak körében. Az orosz gyártó szerint jelentéktelen tesztekre alapozzák a vádat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
19.
07:19

Koronavírus: romlott a helyzet, jelentősen nőtt a fertőzöttek száma

Keddre virradóra több mint 450 ezer új esetet azonosítottak világszerte.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
18.
20:47

Még nem tetőzött a járvány Ukrajnában

Ukrajnában még tovább emelkedik a koronavírusos betegek napi esetszáma, a járvány mostani hullámának tetőzését az egészségügy tárca október végére, november elejére prognosztizálja - mondta Ihor Kuzin országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Szász Péter
10.
18.
20:17

A román példa is mutatja, hogy a védettségi igazolvány bevezetése növeli az oltási hajlandóságot

Romániában több mint ötszörösére emelkedett az oltási hajlandóság az utóbbi egy hónapban, amióta a kormány bejelentette, hogy belföldön is bevezeti az uniós védettségi igazolvány használatát.

Szerző(k): Szász Péter
10.
18.
18:51

Már 591 millió digitális Covid-igazolványt adott ki az EU

Az Európai Unióban több mint 591 millió példányban állították ki ez idáig a koronavírus-járvány elleni védettséget igazolni hivatott, digitális Covid-igazolványt, négy kontinens 43 országa csatlakozott már az uniós rendszerhez - közölte az Európai Bizottság.

Szerző(k): Szász Péter