koronavírus

06.
19.
15:06

Koronavírus: jó hírek Ukrajnából

Ukrajnában kismértékben tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, szombatra kilencszáz alatti új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma negyven volt, ami tízzel kevesebb az előző napiénál - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
19.
12:07

Áttöréses fertőzések miatt bírálja Szingapúr az egyik kínai vakcinát

A Sinovac-vakcina (vagy más néven CoronaVac-vakcina) esetében jelentős az "áttöréses fertőzések" kockázata, mivel nemzetközi bizonyítékok azt mutatják, hogy sokan, akik beadatták a vakcinát, később megfertőződtek a SARS-CoV-2. vírussal - mondta Kenneth Mak, a szingapúri Egészségügyi Minisztérium tisztiorvosi szolgálatának igazgatója pénteken.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
11:35

Bárki regisztrálhat oltásra Magyarországon, külföldiek és határon túliak is

Szombattól már az itt élő TAJ számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a TAJ számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere - közölte az operatív törzs.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
10:37

Merkel nem pártolja a magyarországi teltházas Eb-meccseket, pedig a döntő is Budapesten lehet

Angela Merkel német kancellár örül, hogy szurkolók előtt rendezik meg a labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseit, de a járvány miatt azt kritizálta, hogy teltházas meccseket is tartanak. Jelenleg csak Budapesten ülhet minden székre drukker, ami egyértelműen a magyar szervezők felé kritika. Közben arra is van esély, hogy épp a teltház miatt Budapesten lehet a döntő is.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
08:54

Koronavírus: közel 400 ezer új fertőzött, 8751 áldozat

A világon 177 761 738 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 849 385 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint. Magyarországon több mint 800 ezer esetben mutatták ki a vírust és közel 30 ezer életet követelt a járvány.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
19.
07:40

WHO-főigazgató: Afrikában a legrosszabbra kell számítani a koronavírus miatt

A "legrosszabbra kell számítani" a koronavírus-járványhelyzetet illetően Afrikában, ahol a lakosság mindössze egy százalékát oltották be eddig a vírus ellen - figyelmeztetett pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója az MTI híre szerint, amit a Portfolio szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
22:37

Ez a baj az indiai variánssal - figyelmeztet Szlávik János

Szlávik János infektológus szerint az új koronavírus delta variánsa erősebb náthát okoz, amit nem feltétlenül vesznek komolyan a megbetegedők, így szabadon terjesztik a vírust, ez pedig komoly veszély az oltatlanokra nézve - idézi az InfoStart az orvos köztévében elhangzott figyelmeztetését.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
19:38

Erre a hírre vártak az Adria szerelmesei

Csütörtök este óta szabadon be lehet utazni Magyarországról Horvátországba a koronavirus.hr horvát kormányzati portálon közzétett szabályozások szerint. A határon se védettségi igazolvány, se oltási papírokat nem kérnek - írt a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
18:29

Koronavírus: baj van Lisszabonban, vesztegzár alá helyezték a város

A portugál hatóságok pénteken 15 órától vesztegzár alá helyezték Lisszabont és több környező települést, hogy így akadályozzák meg a koronavírus indiai (delta) variánsának elterjedését az országban. Az intézkedés miatt 2,8 millió ember hétfő reggel 6 óráig nem hagyhatja el a területet, ahová a beutazás sem engedélyezett – idézi a Correio da Manhã portugál napilap hírét a Telex.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
18.
16:49

Koronavírus: vizsgálják a Magyarországon alkalmazott vakcinák hatékonyságát

Több mint háromezer személy bevonásával vizsgálják a hazánkban elérhető oltóanyagok (AstraZeneca, Pfizer, Szputnyik, Sinopharm, Moderna) hatékonyságát – írja a Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott sajtóközleményre hivatkozva.

Szerző(k): Szepesi Anita