koronavírus

04.
21.
21:22

Koronavírus: vészfékrendszert vezet be Németország

Megszavazta szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe szervező törvényt, amelynek révén szigoríthatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítását szolgáló előírásokat - jelentette az MTI tudósítója. Több ezren tüntettek az úgynevezett vészfékrendszer bevezetése ellen.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
16:23

Kínos botrányba keveredett a brit miniszterelnök, pedig nem csalt

Egy lobbizási ügy borzolja a közhangulatot az Egyesült Királyságban, amelyből azt derült ki, hogy a miniszterelnök szinte szolgai stílusban ígért adókedvezményt egy befolyásos üzletembernek. Az ajánlat nem jogsértő. Viszont kínos.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
21.
15:15

Megjött az új magyar prognózis, ez vár a gazdaságra és a bérekre

Idén 5, jövőre még ennél is nagyobb arányú növekedés várható a hazai gazdaságban a Raiffeisen Bank legújabb elemzése szerint. Magyarország, ahogy remélhetőleg a világ egésze is visszatérhet a járvány előtti normalitáshoz.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
21.
13:10

Operatív törzs: Jövő héten mind az 5 vakcina egyszerre elérhető lesz az oltópontokon

Javulnak a járványügyi adatok, de ez nem ad okot semmiféle fegyelmezetlenségre. A javulás a védelmi intézkedések mellett az oltások előrehaladásának köszönhető. Jövő héten mind az öt vakcina elérhető lesz egyszerre az oltópontokon - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
21.
12:24

Sáros kézzel ütik el a járvány miatt otthon töltött időt a magyarok

Idén tavasszal jóval több kerti és mezőgazdasági terméket ütöttek le az online piactéren, mint a járvány tavalyi kezdetekor vagy a pandémia előtti évben. Jelenleg a dísznövények, palánták, vetőmagok, és gyümölcsfa-csemeték fogynak a legjobban, de sokan rendelnek kerti gépet, szerszámot is.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
21.
12:13

A gyártó szerint minden mutációtól véd a Szputnyik V.

Az új koronavírus minden eddig ismertté vált mutációjával szemben védelmet nyújt a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a vesti.ru-nak adott interjújában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
10:42

Tényleg Magyarországon lehet a legtöbb halálozás, nem módszertani hiba

Nem véletlenül került Magyarország a koronavírus-járványban a halálozási lista élmezőnyébe, ezen a szomorú helyzeten a módszertannal kapcsolatos érvelés sem változtat - állapította meg a Válasz Online.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
10:29

Új oltási rendszert tesztelnek Magyarországon, amivel időpontot lehet foglalni

Internetes foglalási rendszert tesztelnek az oltópontokon, hogy felgyorsítsák a vakcinációs kampányt.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
10:03

Válogatás nélkül beoltana minden 45 év felettit a kormány

Rengeteg vakcina érkezik jövő hétfőn Magyarországra, viszont már a regisztrált lakosság legnagyobb részét beoltották, így új fokozatra kapcsol a kormány. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) levélben fordult a háziorvosokhoz, hogy tömeges oltási napokra irányítsanak minél több embert. Bár azt tagadják, hogy fejpénzt ígérnek a Sinopharm-vakcinákat felvevőkre, de leginkább ezeket próbálnák eloltani a következő hetekben. Csakhogy a lakosság nem igazán kérne ebből a készítményből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
09:04

Kilenc hónapja nem történt ilyen a patikákban, mint februárban

Idén februárban tovább csökkent a támogatott vényköteles gyógyszerek forgalma, az előző év februárjához képest a forgalom 3,7 százalékkal, a dobozszám 14,7 százalékkal esett vissza. A koronavírus-járvány erősödése, valamint a lakosság otthoni munkavégzése, az iskolák zárvatartása, valamint a kötelező távolságtartás egyaránt mélypontra juttatták a vényköteles gyógyszerforgalmat.

Szerző(k): Szepesi Anita