koronavírus

04.
21.
08:55

Koronavírus: 207 új áldozat, 2527 fertőzött

Szerda reggelig 24 óra alatt 2527 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, további 207 életet követelt a koronavírus-járvány. A beadott oltások száma megközelítette a 71 ezret.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
08:21

Nehéz elhelyezni a magyar koronavírusos halottakat, túlterhelt a temetkezési rendszer

Az Országos Temetkezési Egyesület és Ipartestület (OTÉI) szerint a hamvasztóüzemekben a harmadik hullám kezdete óta másfélszeresére emelkedett a forgalom. Nagy a torlódás, pillanatnyilag is mintegy száz halott van itt a hűtőkben. Sokszor már az ország 17 hamvasztóhelye között kell elosztani a halottakat. A kegyeleti szolgáltatók mentális kimerülésre panaszkodnak.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
21.
07:26

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb világadatok, aggasztó helyzetre utalnak

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
21.
07:15

Meghosszabbítaná a kormány a veszélyhelyzet miatti intézkedések határidejét

Magát a veszélyhelyzetet nem, csak az amiatt hozott intézkedések és korlátozások határidejét tolta ki a kormány egy nehezen meghatározható őszi időpontig. A faramuci helyzetben lehet, hogy magát a különleges állapotot majd fel is függesztik.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
22:05

Pfizer-oltás: egyeseknek lemondták az időpontját, megszólalt a kormányhivatal

A 24.hu több budapesti olvasója is jelezte kedden, hogy bocsánatkérően, magyarázkodva hívta fel a háziorvosa azzal, hogy meglévő időpontja ellenére mégsem tudja beoltani, mert a fővárosi kormányhivataltól nem kaptak Pfizer-vakcinát. A hivatal ezzel szemben egész mást állít.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
21:52

Feloldják a kijárási tilalmat Hollandiában

Hollandiában jövő szerdától kezdve a kormány lazítja a koronavírus-járvány terjedését lassítani hivatott korlátozó intézkedéseket, egyebek között megszűnik a három hónapja érvényben lévő kijárási tilalom, és megnyitnak a vendéglátóipari egységek teraszai is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
20:15

Kínai vakcina: pénzjutalmat kapnak a háziorvosok, ha találnak bárkit, aki felvegye

Kedd reggel több budapesti háziorvostól érkezett jelzés a Telexhez, hogy oltási kampányt indítana a kormány a kínai Sinopharm-vakcinával. Hétfő délután kapták a levelet, amely szerint keddig fel kell mérniük, hány embert tudnak a praxisukban beoltani vagy oltópontra irányítani. A Sinopharm-oltásért már pénzt is felajánlottak ebben a hétfői levélben – a nem sokkal később érkezett, Pfizer-vakcinás oltásról szólóban ilyen ösztönző nem szerepel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
17:37

Kevésbé hatnak a vakcinák a gyorsabban terjedő indiai mutációval szemben

Az új, a tüskefehérjénél kettős mutációt mutató koronavírus-variáns egyelőre nem tűnik halálosabbnak, mint az eddig ismert változatok, azonban könnyebben terjed és a vakcinák hatékonyságát is csökkenti. Izraeli kutatók szerint a Pfizer/BioNTech készítménye legalább részben véd a B.1.617 mutációval szemben. Ugyanakkor szakértők szerint Indiában olyan gyorsan terjed a fertőzés, hogy a már meglévő duplán megváltozott vírusváltozatot újabb mutációk követhetik, amelyeket kizárt, hogy időben felismerhetnek.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
20.
16:52

Nagy ugrásra készül a kormány, ha négymillió beoltott lesz

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket - írja a kormányközeli Magyar Hírlap.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
20.
16:36

Koronavírus: így vizsgázott a távkonzultáció a gyermekellátásban

A legfeljebb 18 éves gyerekeket nevelő szülők 56 százaléka vett igénybe a tavaly augusztustól az év végéig tartó időszakban orvosi távkonzultációt. Az ilyen tapasztalatot szerzők túlnyomó többsége, 85 százaléka megfelelőnek és megnyugtatónak értékelte ezt a lehetőséget a felmerült gyermekegészségügyi problémák megoldásában – egyebek közt ezt állapította meg a Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) reprezentatív kutatása.

Szerző(k): Szepesi Anita