korrupció

05.
18.
09:30

Tovább jegelik a másfél milliárdos sikkasztási ügyet

Továbbra sincs felelősségre vonás a Híd a munka világába ügyében, amelyben az Országos Roma Önkormányzat autókra, és egy gellérthegyi villára költötte a romák munkaerőpiaci helyzetének javítására kapott milliókat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
17.
22:10

Most megúszta a bizalmatlansági indítványt az osztrák kancellár, de nincs vége az ügyének

Az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) hétfőn bizalmatlansági indítványt kezdeményezett Sebastian Kurz kancellár (Osztrák Néppárt, FPÖ) ellen, melyhez a parlament rendkívüli ülésén a többség nem csatlakozott. Mivel az indítványt a többi ellenzéki párt sem támogatta, szavazásra nem került sor.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
11.
13:42

Vizsgálat indult Boris Johnson ellen

Parlamenti vizsgálat indult Boris Johnson brit miniszterelnök ellen azzal kapcsolatban, hogy 2019 telén a Konzervatív Párt egyik ismert támogatójának pénzén vakációzott a Karib-szigeteken.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
30.
16:22

A NER szinte már teljes ágazatokra tette rá a kezét

Bár most éppen a felsőoktatás került fókuszba, több esetben is szinte teljes ágazatok, de legalábbis ágazatok jelentős részei csúsznak át szép lassan kormányközeli kezekbe. Ilyen például a magyar gázszolgáltatás, a bankszektor, és formálódik az állami koncessziók központosított kiszervezése is. Újabb korrupciós jelentést adott ki a TASZ és a K-Monitor.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
24.
10:31

TI: a magyar kormány terve alkalmatlan a korrupció érdemi csökkentésére

A magyar kormány egy 431 oldalas dokumentumban próbálja győzködni az Európai Bizottságot arról, hogy jogosult az országnak megítélt mintegy 5800 milliárd forintos uniós keretre, és ennek jegyében számos intézkedést is ígér. A Transparency International Magyarország azonban úgy véli, a dokumentum helyzetértékelése alapvetően téves, a valós problémákat nem tartalmazza, így a célokhoz vezető eszközök sem lehetne alkalmasak arra, hogy a hatásukra érdemben visszaszoruljon a rendszerszintű korrupció Magyarországon.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna