kreml

04.
05.
17:05

Putyin zöld lámpát adott saját magának: még kétszer újraválaszthatják

Aláírta hétfőn Vlagyimir Putyin a választási törvény módosítását, amely összhangba hozza az orosz elnökválasztás rendjét a tavaly elfogadott alkotmánymódosítással, megnyitva a lehetőséget, hogy még kétszer jelöltesse magát a tisztségre.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
22.
21:49

Az EU szankciókat vet ki Navalnij bebörtönzése miatt

Az uniós külügyminiszterek hétfői tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért - jelentette be az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben hétfőn.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
17.
17:45

Navalnij-ügy: Moszkva szerint durva beavatkozást tett a strasbourgi bíróság

Teljesíthetetlen, ellentmond az orosz jogrendnek, s nem tartalmaz jogi normákra hivatkozást az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) az a követelése, hogy Oroszország bocsássa szabadon az Yves Rocher-ügyben elítélt Alekszej Navalnijt - állította Konsztantyin Csujcsenko orosz igazságügyi miniszter csütörtökön.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
08.
17:59

Putyin palotája: erős kijelentés érkezett a Kremlből

A német titkosszolgálatok valószínűleg segíthettek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikusnak az általa Vlagyimir Putyin tulajdonának mondott "gelendzsiki palotáról" szóló film felvételében - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn kiadott állásfoglalásában.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
02.
03.
22:59

A Kreml nyomul a Szputnyikkal, gyártókat keres az EU-ban

Bátorítóak az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltóanyag hatékonyságáról szóló adatok, amelyeket azonban be is kell nyújtani az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA) ahhoz, hogy a terméket használhassák az Európai Unióban (EU) - mondta az MTI szerint Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
29.
19:18

Fontos orosz-amerikai egyezmény meghosszabbítását írta alá Putyin

Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló orosz-amerikai Új START-egyezmény ötéves meghosszabbításáról rendelkező törvényt - közölte pénteken a Kreml sajtószolgálata az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
25.
09:34

Befagyasztották Navalnij bankszámláit és a lakását is lefoglalták Oroszországban

Oroszországban befagyasztották Alekszej Navalnij bankszámláit pár nappal azután, hogy az ellenzéki politikust megmérgezték Novicsokkal és emiatt átszállították egy németországi kórházba - mondta Kira Jarmus, Navalnij szóvivője a Deutsche Wellének csütörtökön. Ha ez még nem lenne elég, míg kómában volt a politikus, a moszkvai lakását is lefoglalták.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
26.
06:16

Kreml-szóvivő: nincs tendencia abban, hogy a rendszer bírálóit meggyilkolják

A Kreml egyelőre nem látja indokát annak, hogy bűnügyi nyomozás induljon Alekszej Navalnij ellenzéki politikus megmérgezése címén - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
08.
19.
19:09

Kreml is a fehéroroszországi beavatkozás miatt aggódik

Nincs helye a fehérorosz belügyekbe való külső beavatkozásnak - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak szerdán Moszkvában.

Szerző(k): Domokos Erika
03.
07.
19:03

Jól működik Putyin ördögi stratégiája

Vlagyimir Putyin orosz államfőt nem igazán izgatja, kik vezetik a nyugati országokat, az a lényeg, hogy az elitellenes politikai erők hangosan verjék az asztalt a belpolitikai vitákban. Egy szóval meghatározható, mit akar, és az elmúlt években nem kis sikereket ért el ezen a téren.

Szerző(k): Komócsin Sándor