kriptodeviza

05.
21.
20:58

Újabb helyről fenyegetik szigorítással a kriptopiacokat

Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint a kriptovaluták a semmin alapulnak, és szigorúan szabályozni kell őket, hogy az emberek ne a megtakarításaikkal spekuláljanak a tokenekkel. Mellette mesélt a digitális euró koncepciójáról is.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
21.
16:50

Bill Gates elutasítja a kriptodevizákat

Bill Gates azt mondta, hogy nem rendelkezik semmilyen kriptopénzzel, mert azok nem segítenek a társadalmi problémákon.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
17.
14:20

Adóbevallás: megszólalt a NAV a kriptovalutákról

A kriptovaluták után is május 20-áig kell bevallani a személyi jövedelemadót; addig dönteni kell arról, hogy az adózó a még tavaly érvényes vagy az új szabályok szerint adózik-e, igénybe veszi-e az adóamnesztiát, és hogy milyen költségeket számol el - hívja fel a figyelmet a LeitnerLeitner adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló cégcsoport.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
13.
11:37

Szja-bevallás: a korábbinál kedvezőbb adószabályok jöttek

Korábban nem volt szabályozva a kriptodevizákkal kereskedő magánszemélyek adózása, ám vége lesz ennek a "jó világnak". A közeledő szja-bevallási határidő apropóján Bagaméry Gáspár ügyvéd, a László Fekete Bagaméry Ügyvédi Iroda partnere mutatta be, miről is van szó a gyakorlatban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
16:28

Beszakadt a bitcoin, és a java még hátra lehet

A bitcoin árfolyama szerdán a héten már másodszor esett a 30 000 dolláros szint alá, miután az új adatok szerint az infláció az Egyesült Államokban továbbra is 40 éves csúcsok közelében mozog.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
10.
18:10

Jó sok befektetőt rántott magával a bitcoin

A bitcoin hétfőn már tavaly novemberi csúcsához képest 55 százalék veszteségben is járt. Egy elemzés szerint a kriptodevizát birtokló befektetők már mintegy 40 százaléka veszteséges pozícióban ül.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
05.
02.
06:04

Senki nem érti, mire jó, de 102 milliárdot fizettek az új netes őrületért

A Bored Ape NFT-sorozat mögött álló vállalat mintegy 285 millió dollár értékű kriptopénzt gyűjtött össze olyan tokenek eladásával, amelyek egy olyan virtuális világbeli játékban lévő földtulajdont jelentenek, amely még kész sincs.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
28.
20:45

Finnország 75 millió eurónyi bitcoint ad el Ukrajna támogatására

Finnország pénzügyminisztere megerősítette, hogy az ország eladja Bitcoin-állományát, és a befolyt összegből "több tízmilliót" Ukrajnának adományoz.

Szerző(k): Rácz Gergő