kutatás

05.
06.
12:44

Finisbe fordult az egyik legizgalmasabb Covid-vakcina

Az Egyesült Királyságban csütörtökön kezdődik a legújabb növényi alapú Covid-19 vakcina vizsgálata Yorkshire-ben és Humberben. A Medicago készítménye nagyon ígéretes eredményeket mutat, legnagyobb előnye, hogy dohánynövényből lehet szüretelni.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
11:31

Egyértelmű nem a kormánynak a budapestiektől a Fudan egyetemre

A budapestiek döntő többsége nem ért egyet a fővárosban létesítendő kínai egyetem gondolatával - ez derült ki az Opinio Intézet által készített reprezentatív felmérésből, amelyenek eredményét a Euronews közölte.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
06.
09:16

Felmérés indul a járvány a fizikai és a mentális állapotra gyakorolt hatásáról, várják a jelentkezőket

A testmozgás védő szerepe számos testi és lelki megbetegedés esetén ismert és bizonyított a kardiovaszkuláris megbetegedésektől a cukorbetegségen át a depresszióig. A Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete a járványhelyzet miatt megváltozott fizikai aktivitás egészségre gyakorolt hatásáról indított kutatást, melynek része egy május 15-ig kitölthető kérdőív is „A COVID-19 hatása a sportolási szokásokra és a mentális egészségre a magyar lakosság körében” címmel.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
08:51

Ígéretes a Moderna megoldása a mutácóikkal szemben

A Moderna által kifejlesztett emlékeztetőinjekciók segítettek javítani az immunválaszt egyes változatokkal szemben a vállalat Covid-19 vakcináját kapó emberek körében egy korai vizsgálat eredményei szerint - közölte a biotechnológiai vállalat a WSJ szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
06.
07:08

Magyarországon ezeket az intézkedéseket akarják 5 millió oltottnál

Orbán Viktor miniszterelnök a vakcinakampány ütemével párhuzamos pályára állította a járványügyi szigorítások lazítását, így kérdés, hogy mi jöhet a következő mérföldkövet jelentő 5 milliós küszöbnél. A Pulzus Kutató friss felmérése szerint a lakosság 40 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az oltottak számához kössék a következő nyitási fázisokat, az emberek tovább lazítanának. A magyarok közel harmada-ötöde hagyna el különböző korlátozásokat: törölnék a kijárási tilalmat, a boltok nyitvatartására vonatkozó szabályokat, engednék a koncertre és uszodába járást az oltottaknak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
04.
22:56

Digitális technológiák és a gyerekek: nem látnak bizonyítottnak egy vélt veszélyt

Nincs bizonyíték arra, hogy erősödött a kapcsolat a fiatalok digitálistechnológia-használata és a mentális egészségi problémák között az elmúlt évtizedekben - derült ki egy több mint 430 ezer, 10 és 15 éves kor közötti tinédzser bevonásával készített tanulmányból.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
03.
11:15

Ingyenes parkolás: tanulságos eredmény született

Lassan megszüntetheti a kormány az egyik legvitatottabb járványügyi intézkedését, az ingyenes parkolást, amelyet azért hoztak, hogy az emberek ne a tömegközlekedési eszközöket válasszák. Az ingyenesség megnehezítette a helyi lakosok életét és komoly bevételkiesés okozott az önkormányzatoknak, amelyek közül lényegében csak azok kaptak és kapnak támogatást amelyeket kormánypárti kötődésű polgármester vezet. A Pulzus Kutató - lapunk megbízásából végzett - reprezentatív felmérése most újfent igazolta, hogy az embereknek nem igazán számított ez az ingyenesség.

Szerző(k): Szász Péter
05.
01.
10:10

Mit kezdjenek a cégek a negatív véleményekkel?

Az aktív korú internetezők közel fele nem bízik azokban a vállalkozásokban, amelyekről nem talál pozitív véleményeket a neten, derült ki a Magyar Telekom korábbi kutatásából. A vállalkozásoknak érdemes tudatosan kezelniük az online teret, megjeleníteni a vásárlói véleményeket a saját weboldalukon vagy a közösségi médiában.

Szerző(k): Szász Péter
04.
30.
21:24

Új kutatás készült az oltások mellékhatásairól, íme, a lista

A koronavírus elleni vakcinák mellékhatásait vizsgáló új, brit kutatás szerint a Pfizer és az AstraZeneca vakcinák leginkább csak fáradtságot, fejfájást, a szúrás helyén fájdalmat okoznak. Ezek a problémák azonban általában egy-két napig tartanak – írta a BBC alapján a hvg.hu.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
14:49

Evolúció: hiányzó láncszemre bukkantak a kutatók

Az állatok evolúciójának egy hiányzó láncszemeként azonosítottak brit és amerikai kutatók egy egymilliárd éves ősmaradványt, amelyet Skóciában tártak fel - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Szepesi Anita