kutat������

09.
16.
06:40

Megvalósulhat a konteóhívők rémálma: agyi számítógépekkel kísérleteznek

Az amerikai Brown Egyetem kutatócsoportja közel áll ahhoz, hogy forradalmasítsa az agykéregbe ültethető számítógépeket, amelyeket az egészségügyben lehetne alkalmazni - írja az Interesting Engineering.

Szerző(k): Szász Péter
10.
05.
12:09

Durva időjárási jóslattal állt elő az MTA

Az MTA-ELTE Elméleti Fizikai Kutatócsoport és a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontja újszerű szimulációs módszerekkel vizsgálta a klímaváltozás hatását a sarki légköri folyamatokra. Nyugtalanító eredmények születtek.

Szerző(k): Szász Péter
09.
27.
10:33

Váratlan dolog derült ki a szarvasmarhákról

A pásztorok bevonásával végzett vizsgálatból kiderült, hogy a szarvasmarhák száznál is több növényfajt ismernek fel és mindegyikhez más módon viszonyulnak a legelőn - tájékoztatta az Ökológiai Kutatóközpont az MTI-t.

Szerző(k): Domokos László
12.
05.
14:20

Mire jó a tokaji bor? Most végre kiderül!

A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatják a Debreceni Egyetem mádi kutatóhelyének új laboratóriumában.

Szerző(k): Domokos László
04.
08.
21:42

Összement? Újra megmérik a Mount Everestet

A nepáli kormány által kijelölt hegymászókból álló csoportot küldenek a Mount Everest (Csomolungma) magasságának újbóli megmérésére és annak kiderítésére, hogy a 2015-ös nagy erejű földrengés miatt csökkent-e a hegy magassága - írta az Infostart.hu az MTI híre alapján.

Szerző(k): Domokos László
01.
16.
17:40

Visszaszólt az MTA Palkovicséknak

Nem felel meg a valóságnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2019. január 15-i közleményében megjelent állítás, mely szerint a Magyar Tudományos Akadémia minden törvényes eszközzel rendelkezik feladatai finanszírozásához. Az MTA kutatóközpontjainak 2018. évi maradványa ugyanis teljes egészében kötelezettségvállalásokkal terhelt - reagált közleményben az MTA a minisztérium állítására.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
29.
18:48

Változás jöhet a véralvadásgátló gyógyszereknél

Oltás válthatja fel a szájon át szedhető véralvadásgátló gyógyszereket, hogy csökkentsék a vérrögök okozta másodlagos stroke kockázatát egy új japán kutatás szerint - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
01.
29.
11:50

Erre vágynak a magyar fiatalok

A 25-35 éves korosztály több mint fele szeretne gyereket öt éven belül, és szinte mindenki saját tulajdonú lakásában szeretné berendezni az első babaszobát – derül ki a Fundamenta országos kutatásából.

Szerző(k): Domokos László
09.
01.
13:02

Tovább fúr a Mol Nyrt.

A koncessziós szerződésben elnyert területek közül elsőként Bucsa területén indítja el a Mol Nyrt. a kutatófúrást az utolsó negyedévben, a jövő év elején pedig Bázakerettye és Mezőtúr területén is megkezdődnek a munkálatok - közölte a társaság az MTI-vel.

Szerző(k): Domokos Erika