lélegeztetőgép

06.
06.
13:00

Volt cég, ami 513-szoros profitot köszönhet a lélegeztetőgép-beszerzéseknek

Jól jártak a járvány alatt az állammal szerződő egészségügyi beszállítócégek: a lélegeztetőgépeket vagy más orvosi berendezéseket, eszközöket biztosító társaságok között milliárdos bevételek, adózott eredmények látszanak.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
20.
08:06

Most a palesztinok kaptak a fölösleges lélegeztető gépekből

A palesztin Szent Család Kórháznak, valamint a Betlehemi Arab Rehabilitációért Társaságnak ajándékozott a kormány összesen hét lélegeztető gépet.

Szerző(k): Németh Géza
05.
18.
09:56

Újabb bírság az állami lélegezgetőgép-beszállítónak

Az MNB egy-egy millió forint felügyeleti bírsággal sújtotta a Kartonpack és az OTT-ONE tőzsdei kibocsátókat éves jelentéseik határidőben történő közzétételének elmulasztása miatt. A közzétételre vonatkozó kötelezettségek megsértése miatt jelenleg egyik kibocsátó részvényeivel sem lehet kereskedni a BÉT-en.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
08.
19:31

Nehezen szabadul a kormány a feleslegesen beszerzett lélegeztetőgépektől

Több mint 400 lélegeztetőgépet ajándékozott el eddig a kormány abból a 16 ezerből, amelyet a járvány első hulláma alatt vásároltak - hangzott el az RTL Híradóban.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
07:49

Újabb lélegeztetőgépeket ajándékozott el a kormány

Bosznia-Hercegovinának 30 darab, míg Jordániának 10 lélegeztető gépet ajándékozott a kormány.

Szerző(k): Németh Géza
04.
23.
10:16

Csalás gyanúja miatt jelentette fel az MNB az egyik lélegeztetőgép-beszállító céget

Számos gyanús körülmény merült fel az MNB által felfüggesztett és feljelentett OTT-One tőzsdei cégnél. A társaság egzotikus országokkal üzletelt, de Magyarországon is kötött nagy üzleteket lélegeztetőgépek és maszkok szállítására.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
16:23

Kínos botrányba keveredett a brit miniszterelnök, pedig nem csalt

Egy lobbizási ügy borzolja a közhangulatot az Egyesült Királyságban, amelyből azt derült ki, hogy a miniszterelnök szinte szolgai stílusban ígért adókedvezményt egy befolyásos üzletembernek. Az ajánlat nem jogsértő. Viszont kínos.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
19.
15:50

Koronavírus: a műtüdőre kerülő covidosok háromnegyedét megmentik Bécsben

Az osztrák főváros egyetemi kórházában, az AKH-ban (Allgemeines Krankenhaus) a súlyos Covid-fertőzés miatt műtüdő-kezelésre szoruló betegek háromnegyede túléli a betegséget. Ezzel az AKH a világ élvonalába tartozik. Egyszerre huszonöt betegnek tudnak ilyen kezelést biztosítani.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
14.
19:16

Világszínvonalú műtüdő érkezett a szegedi egyetemi klinikára

Fontos lélegeztetési segédeszköz, egy műtűdő érkezett a Szegedi Tudományegyetemre. A dél-alföldi régióban első ECMO (teljes nevén extra corporális, vagyis testen kívüli membrán oxigenátor) készülékkel a Covid-járvány legyőzését követően számos területen lehet életmentő beavatkozásokat elvégezni, így például csecsemőket is megmenthetnek az SZTE szakorvosai - derül ki az intézmény közleményéből.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
12.
21:49

Kórházi főigazgatóság: a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

Úgy tűnik, hivatalosan is megerősítették, hogy a lélegeztetőgépre került betegek több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni, legalábbis az Országos Kórház Főigazgatósáság főigazgató-helyettese ezt mondta a HírTV esti műsorában, amit a 444.hu szemlézett.

Szerző(k): Szepesi Anita