06.
22.
21:25

Hiába tiltották be 20 éve, érezni az ólmozott benzin hatásait

A húsz éve betiltott ólmozott benzinből származó ólom még mindig kimutatható a brit főváros levegőjében a londoni Imperial College kutatói szerint, akik úgy vélik, hogy az ólmozott üzemanyagok öröksége ráül a világ legtöbb városára - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
09:26

A megvádolt Simonka saját pártjára támadott

Elképzelhető, hogy a Fidesz jelöltjeként vagy függetlenként indul az országgyűlési választásokon Simonka György fideszes parlamenti képviselő, akire súlyos korrupciós vádak alapján nyolc és fél év börtönbüntetés kiszabását kéri az ügyészség.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
20.
19:20

Autópálya-koncesszió: Rogán-közeli cég lehet a befutó Fekete-Győr szerint

Már van olyan cég, amelyik regisztrált a magyarországi gyorsforgalmi úthálózatra kiírt koncessziós tenderen. A kormány még ebben az évben alá akarja írni a szerződést a nyertessel – ezt állítólag Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere mondta egy háttérbeszélgetésen. Ellenzéki politikusok azonban azt állítják, hogy a kormány az autópályákat is el akarja lopni - írja az atv.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
20.
08:07

Veszteséges működéssel lett nyereséges a Magyar Posta, íme a "varázslat"

Jelentősen csökkenő üzleti eredmény és veszteséges működés mellett tavaly is nyereséggel zárta az évet a Magyar Posta, köszönhetően az állami támogatásoknak és egyéb bevételeknek. Idén már megkezdődött a veszteséges tevékenységek kiszervezése, így a kistelepüléseken lévő posták egy része más üzemeltetőkkel összefogva működhet tovább. A társaságnál hosszú hónapokkal elhúzódtak a bértárgyalások, ám lehetséges, hogy idén a 2020-as szintet is meghaladhathatja a keresetkiáramlás, viszonylag szerény alapbéremelés mellett.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
08:52

Pont azt a bőröndöt sikerült kinyitniuk

Két reptéri rakodómunkás meg akarta csapolni a csomagokat, azonban pont a "csapdabőröndöt" nyitották ki. Eljárást indítottak ellenük.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
15.
07:06

Most végleg leszámolnának a Facebookkal, a Google-lal és a többiekkel

Komoly törvénycsomaggal mennének neki, ráadásul kétpárti támogatással az amerikai kongresszusban a nagy technológiai cégeknek. Ha átmegy a javaslatcsomag, akkor alaposan megváltozhat a megszokott szolgáltatások képe, és sikerülhet megnyirbálni a Facebook, a Google, az Amazon és az Apple hatalmát.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
10.
20:30

Több mint ötmillió EU-állampolgár kapott brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium szerint meghaladta az ötmilliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyt kaptak Nagy-Britanniában. A benyújtott kérelmek közül a brit hatóságok a múlt hónap végéig 5 271 300-at elbíráltak, és 5 030 300-at jóváhagytak - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
10.
08:45

Schobert Norbi mossa kezeit, de lehet hogy korán örül

További kártérítést követelnek Schobert Norberttől azok a zenei kiadók, akiknek a bíróság döntése értelmében 15 millió forint kártérítést ítélt meg. Szerintük ugyanis még tartozik a késedelmi kamatokkal. Schobert azt mondja, rendezte a számlát.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
08.
19:23

Börtönbe küldenék Lagzi Lajcsit

Hamarosan ítélet születhet Lagzi Lajcsi ügyében, ahol a zenészt és nyolc társát áram, víz és gáz lopással vádolják, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell - írja a Blikk.

Szerző(k): Szász Péter
06.
08.
09:48

Botrányba keveredett egy fideszes erős ember Zalaegerszegen

Egy zalaegerszegi gimnáziumban kiborította a szülőket, hogy az adományaikat nem tehetséggondozásra, hanem a fideszes igazgató irodájának felújítására fordították.

Szerző(k): Komócsin Sándor