lakás-takarékpénztár

06.
23.
14:22

Aggasztó folyamatok indultak Ausztriában

Az ingatlan-áremelkedés mértéke az elmúlt időszakban európai szinten is szembetűnő volt Ausztriában. Ezért az ingatlanpiac túlhevülésétől tart az osztrák jegybank pénzügyi stabilitásért felelős bizottsága és a jelzáloghitelek felvételének szigorítását szorgalmazza.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
06.
22.
19:24

Nyugdíjasokat is kilakoltatással fenyegetnek, miután többszörösére emelték a bérleti díjukat

Húsz családot, köztük sok időst kilakoltatással fenyegetnek Budapesten, miután a házat, amiben laknak az állami Vagyonkezelő eladta - hangzott el az RTL Híradó összeállításában.

Szerző(k): Szász Péter
06.
22.
12:07

Bedarálja az élet a nagy generációt

Csupán minden második 40-56 év közötti magyarnak van valamilyen megtakarítása, ugyanennyien egy vagy két eltartottról gondoskodnak és 12 százalékuk ápolja idős szüleit – derül ki a Generali X generációs magyarok körében végzett kutatásából.

Szerző(k): Domokos László
06.
21.
12:32

Ha garázsát el akarja adni, erről tudnia kell

Elővásárlási jog kapcsán a Kúria alaposan felülírta a korábbi jogértelmezést egy nemrég megjelent határozattal - hívta fel a figyelmet a PwC Legal.

Szerző(k): Domokos László
06.
17.
07:26

Lakástrükköt dob be a kormány

A kormány átadja állami kezelésből egyháziba az állami bérlakásokat, az ingatlanok ingyen cserélnek gazdát, a két szeretetszolgálat, amely gazdálkodik majd velük akár el is adhatja azokat.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
10.
15:33

A Cordia 750 lakást adhat el a lengyel piacon

Gyors növekedést tervez a lengyel piacon a Cordia, a magyar lakásfejlesztő 745 új otthon értékesítésére készül Lengyelországban, ami a vállalatcsoport összes piacán megcélzott idei mennyiség csaknem felét jelentheti - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
09.
11:00

Újabb üzleti kapcsolatot találtak az MNB és a Matolcsy-család körül

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének menye megvásárolt egy ingatlanos céget és vele egy luxuslakást annak a Somlai Bálintnak az érdekeltségétől, akinek másik vállalkozása 54 milliárd forintért felújíthatja az MNB Szabadság téri épületét - értesült a 24.hu. Ebben a XIII. kerületi panorámás ingatlanban korábban éppen Matolcsy Ádám és felesége lakott.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
07.
11:22

Nem hozta lázba a lakosságot az MNB nagy dobása

A biztosítók elégedettek az első negyedéves számokkal, a díjbevétel növekszik. Az ügyfelek is elégedettek a biztosítókkal, az új minősített lakásbiztosítás viszont nem hozta lázba a megkérdezetteket.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
01.
08:11

Működött a kormány ravasz terve

Részben az építkezéseknek köszönhetően nőttek a beruházások az első negyedévben éves összehasonlításban, miután a kormány nem a fogyasztást támogatta, hanem beruházásokat ösztönözte.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
29.
09:35

Közel 300 millió profitot hozott össze a Duna House

Az ingatlanközvetítő hálózatot működtető Duna House 9 százalékkal növelte nettó eredményét az idei első negyedévben.

Szerző(k): Csernátony Csaba