lakásfelújítás

05.
05.
11:42

Sorban állnak a magyarok a hitelért a járvány után

Nagyobb összegű személyi kölcsönt vesznek fel idén a Takarékbank ügyfelei, mint az elmúlt években, ami főleg az otthonfelújítási programnak köszönhető.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
05.
06:20

GKI: A következő egy évben minden nyolcadik magyar lakás megújulhat

Az első negyedévhez képest a második negyedévben kissé gyengült a lakosság lakásfelújítási, korszerűsítési kedve, mind a biztos, mind a valószínű szándékú körben némi csökkenés következett be. A lakossági szándékok szerint a következő egy évben minden nyolcadik magyarországi lakás megújulhat kisebb-nagyobb mértékben. A felújítást tervezők bő egyharmada ehhez állami támogatást is igénybe venne – derül ki a GKI és a Masterplast közös kutatásából.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
20.
17:07

Újabb jó hír a lakásfelújítási támogatásról

Van bank, ahol az összes lakásfelújítási hitelt jóváhagyták - közölte a Bank360. Több nagybanknál elérhető a támogatott hitel.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
23.
13:50

Lakásfelújítási támogatás: van egy fontos szempont, amire nem gondolnak a családok

A lakásfelújítást tervezők 1 és 3 millió forint közötti visszatérítésre tartanak majd igényt az államtól - derül ki az OTP Bank és a Groupama felméréséből. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a támogatás összegének legalább kétszeresét költik majd otthonuk felújítására. Ekkora befektetést már érdemes pénzügyileg is alaposan megtervezni, és a biztosítást is az új, értékesebb ingatlanra aktualizálni.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
12.
07:21

Drágulást hozott az építőanyagoknál a kormány programja

Megugrott a kereslet az építkezésekhez és a felújításokhoz szükséges alapanyagokra. Szarka László, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta: az otthonteremtési programban visszaköszönnek javaslataik, amelyek a gazdaság fellendítése mellett a piacot is fehérítik.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
03.
09.
17:59

Friss felmérés: erre költenék a legtöbben a lakásfelújítási támogatást

Egy friss felmérésben megkérdezettek több mint kétharmada tervez idén lakásfelújítást, az állami lakásfelújítási támogatásra jogosultak közel fele 3 és 6 millió forint közötti összeget, míg a támogatásra nem jogosultak 50 százaléka 1 és 3 millió forint közötti összeget költene erre.

Szerző(k): Szepesi Anita
03.
01.
13:36

Beindult a lakáspiac, kapósak lettek a felújítandó ingatlanok

Összesen 10 200 használt lakóingatlan cserélt gazdát februárban az ingatlan.com becslése szerint, ami 2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit és 9,6 százalékkal több az idén januárra becsültnél. Az otthonteremtési támogatások okán is erős a kereslet, a hirdetési portálon mért érdeklődések száma idén februárban 20 százalékkal haladta meg a tavaly februári szintet.

Szerző(k): Szepesi Anita
02.
24.
06:15

Jelezték a magyarok, mire költenék az otthonfelújítási támogatást

A legtöbben belső felújításra és szigetelésre költenék az otthonfelújítási programban elérhető akár 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást - derül ki a GKI és a Masterplast közös februári lakáspiaci felméréséből.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
19.
08:00

Így nyerészkednek a vagyonosok a lakásfelújítási hitelen

A lakásfelújítási hitel nemcsak azoknak nyújthat segítséget, akik megtakarítás híján máshogy nem tudnák igénybe venni az otthonfelújítási támogatást. A hitel felvétele ugyanis azoknak is jó döntés lehet, akiknek teljes egészében rendelkezésre áll a felújítás megkezdéséhez szükséges hatmillió forint, ha abból állampapírt vesznek belőle.

Szerző(k): Napi.hu
02.
18.
11:02

Újabb információ derült ki az otthonfelújítási támogatásról - erre érdemes odafigyelni

Az OTP Bank és a Groupama Biztosító megbízásából készült országos kutatásból kiderült, hogy a legnépszerűbb felújítási célok a belső terek és a fürdőszoba felújítása, ugyanakkor előkelő helyen áll a nyílászárócsere, a fűtésrendszer korszerűsítése, illetve az ingatlan szigetelése is. A felújításoknak köszönhetően jelentős számú ingatlan értéke nőhet meg a következő években, ezért a kapcsolódó lakásbiztosításokat is érdemes átnézni az alulbiztosítottság elkerülése érdekében.

Szerző(k): Herman Bernadett