lakásfelújítás

11.
24.
10:51

MNB: segíteniük kell a bankoknak a moratóriumból kikerült adósokat

Fizetéskönnyítő programokat kell kidolgozniuk a bankoknak a moratóriumból kikerült, törlesztési nehézségekkel küzdő ügyfeleknek.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
23.
07:06

Most is megéri a háztetőre napelemet telepíteni, mutatjuk, hogyan

Aki az elmúlt években elszalasztotta kivenni a részét a hazai napelemes boomból, annak is jó hír, hogy európai energiaválság ide, piaci áramár-emelkedés oda, valójában szinte bármikor, azaz most is megéri napelemes rendszert telepíteni. Csak körültekintőnek kell lenni.

Szerző(k): Szabó M. István
11.
22.
11:39

Teljesen új módon számoltatnák a minimálbért Magyarországon, a többség támogatja az EU-s irányelvet

A magyarok közel 85 százaléka egyetértene azzal az Európai Unióban felmerült javaslattal, hogy a tagállamokban – egy egységes alap szerint – a minimálbér Magyarországon is igazodjon a szegénységi küszöbhöz és az inflációhoz. Magyarországon eközben a bruttó 200 ezer forintos minimálbér-emelés az ehhez való megfeleléshez még kevésnek tűnik. Az egységes uniós minimálbér-számítás inkább tűnik realitásnak, mint egy közös minimumösszeg meghatározása.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
22.
07:08

Nőnek a kamatok, de vannak még jó hitelek a lakásvásárlóknak

Miközben a normál lakáshitelek kamata megállíthatatlanul emelkedik, a zöld hitelekét lecövekelte az MNB, bár egyelőre csak az új lakásokra és az építkezésekre jár a kedvezményes kölcsön. A lakásfelújítók szintén számíthatnak állami támogatásokra.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
17.
15:05

Lazítanak a babaváró hitel szabályain

Január 1-től módosítja az Magyar Nemzeti Bank (MNB) az adósságfék-szabályokat. Ha nem nő a törlesztőrészlet egy előtörlesztés és futamidőcsökkentés során, nem kell újraszámolni a JTM-et, a babaváró 100 százaléka önerő lehet a jövőben lakáshitelnél.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
17.
12:47

Töretlenül nőnek a lakásárak, vidéken kiugró a drágulás

A vidéki várásokban növekednek leginkább az ingatlanárak, de Budapesten is töretlen az árszínvonal emelkedése, amit egyaránt táplál az élénk kereslet és a szűkülő kínálat. A jegybank piaci jelentése alapján egyre nagyobb gondot okoz az építőanyagok hiánya, ezen a téren az áremelkedésben uniós vezető a magyar piac, ami lassan megkérdőjelezi az új fejlesztések indulását.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
17.
08:34

Szétszakadt az agglomerációs lakáspiac

A nagyvárosi lakásdrágulás és a járványhatás miatt megnőtt a kereslet az agglomeráció kertes házai iránt Az árkülönbségek hatalmasak, Pest megyében a múlt évben eladott lakások négyzetméterára között tizenhatszoros eltérés volt. Bár egy törökbálinti utca lakóingatlanai voltak a legdrágábbak tavaly, a top 10-ben a budaörsi házak, lakások fölénye látható - derül ki az ingatlan.com összeállításából.

Szerző(k): Szepesi Anita
11.
16.
16:01

A tengerentúlon is tart a lakásfelújítási láz

A szakértők által vártnál közel 2 milliárd dollárral nagyobb mértékben emelkedett a Home Depot árbevétele a cég október 31-ével záródott harmadik negyedévében, miután a lakásépítések és felújítások számának bővülésével nőtt a kereslet a cég termékei iránt - írja az MTI a Reuters és az AP hírügynökségekre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
11.
12.
08:53

Figyelmeztetést adtak ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek

Az elszálló alapanyagárak miatt rohamosan emelkedik a lakóingatlanok újjáépítési értéke, amit azonban a lakásbiztosítások feltételei még az éves indexálás mellett is csak nehézkesen követnek. Biztosítási eseménynél ez kellemetlen meglepetéssel járhat - figyelmeztet a Netrisk.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
10.
06:20

Siralmas képest fest a lakhatási helyzetről egy új jelentés

A rendszerváltás óta mélyült a lakhatási válság, nőttek az egyenlőtlenségek, a megfizethetőség több szempontból is romlott, a lakáspolitika nem reagál érdemben a szegények lakásproblémáira. A lakhatási válság mélyülésének egyik legfőbb oka a magántulajdonhoz jutás túlzott támogatása - állapítja meg a lakhatást a közpolitikák és a megfizethetőség felől elemezve a Habitat for Humanity Magyarország úk jelentésében.

Szerző(k): Szepesi Anita