lehallgatás

07.
24.
13:17

A Pegasus gyártójának uniós cége magánszereplőknek is árul megfigyelőeszközt

A Pegasust gyártó NSO Group bulgáriai leányvállalata magánszereplők számára ia árul olyan programot, amivel mobilhálózatra kapcsolódva lehet telefonokat lehallgatni - írja a Szabad Európa.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
22.
17:30

Nyomozást rendeltek el a magyar Pegasus ügyben

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség több feljelentés nyomán jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az úgynevezett Pegasus ügyben - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
22.
11:45

Terrorelhárításra költött állami pénzek adhattak teret a Pegasus megvásárlásához

Két Izraellel folytatott találkozó után is voltak olyan magyar költségvetési átcsoportosítások, amelyek akár forrást biztosíthattak a Pegasus szoftver megvásárlására. Egyszer Netanjahu budapesti V4-csúcson való részvételekor, egyszer pedig akkor, amikor Czukor József volt hírszerző, miniszterelnöki főtanácsadóként egyeztetett az izraeliekkel egy újabb diplomáciai találkozóról. Az NSO cég által hivatalosan terrorelhárításra fejlesztett kémszoftver megvásárlását nem tagadták, nem is erősítették meg az érintettek.

Szerző(k): Németh Géza, Szabó Dániel
07.
21.
17:21

Lehallgatási botrány: megszólalt a Pegasus gyártója

A Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat tulajdonosa azt állítja, hogy semmi közük nincsen az állítólag megfigyeltek telefonszámait tartalmazó ötvenezres listához - jelentette a Kalkaliszt című izraeli gazdasági újság az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
21.
16:18

Pegasus-ügy: megszólalt Luxemburg is, ahol az izraeli cég fiókintézményei is vannak

Luxemburg nem vásárolt a Pegasus nevű internetes kémprogramot is kifejlesztő NSO Group izraeli cég termékeiből, a vállalat luxemburgi telephellyel rendelkező fiókintézményei által fejlesztett kémszoftverek exportjára országa soha nem adott engedélyt, és sosem kapott erre vonatkozó kérelmet a szoftvercégtől - közölte Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerdán az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
07.
20.
14:56

Sötét árnyékot vet Izraelre a Pegasus-ügy

A szakértők egy része súlyos vádat fogalmaz meg Izraellel szemben a Pegasus fürkészszoftver civilek elleni felhasználásával kapcsolatban, amibe a magyar kormány is belekeveredett. Azt állítják, hogy az ország az állami elnyomás támogatására is felhasználható technológiák inkubátoraként is működhet.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
20.
13:36

Kémszoftverbotrány: újabb hírek pro és kontra

A Pegasus nevű kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat tulajdonosa nem tartja felelősnek a cégét a program további felhasználásáért, miközben a Háárec című lap szerzője szerint az IT szektor sötét üzleteiről van szó.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
20.
09:23

Kémszoftverügy: az Amazon lépett

Az Amazon lekapcsolta az izraeli NSO Group kibercéghez köthető infrastruktúrát és fiókokat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
07.
20.
08:22

Lesajnálja a világsajtó Magyarországot

Kiborult a világsajtó a kémszoftverügyön, egyszerre hibáztatják azokat a kormányokat, köztük a magyar vezetést, amely ezeket civilek ellen használta és a gyártót, illetve Izraelt, amely lehetővé tette, hogy az amúgy szerény technológiai szinten lévő országok hozzájussanak ehhez a csúcsfegyerhez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
19.
14:43

Magyar megfigyelési botrány: a MÚOSZ és az ellenzék is válaszokat vár

Sajtóhírek szerint egy kémszoftver segítségével magyar újságírókat és közéleti személyiségeket figyeltek meg. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) szerint ez törvénysértő, és azonnali nyilvános tájékoztatást vár a hatóságoktól. Az ellenzéki pártok képviselői is válaszokat várnak az ügyben a kormánytól, és kezdeményezik a nemzetbiztonsági és honvédelmi parlamenti bizottságok összehívását.

Szerző(k): Domokos Erika