leminősítés

12.
22.
15:59

Nem túl kellemes híreket kapott a Boeing karácsonyra

Két vezető hitelminősítő, az S&P és a Moody's egyaránt egy kategóriával rontotta a Boeing amerikai repülőgépgyártó hosszú- és rövidtávú adósi besorolását - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
06.
07:49

Kapott egy pofont Hongkong

Egy fokozattal rontotta Hongkong adósi besorolását a Fitch Ratings pénteken, ami azonban még így is a felső kategóriájú osztályzatban maradt - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
09.
15:17

Figyelmeztetést küldtek az USA-nak

A Fitch nemzetközi hitelminősítő szerdán arra figyelmeztetett, hogy ronthat az Egyesült Államok adósi besorolásán - írta az MTI külföldi hírügynökségekre hivatkozva.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
01.
18:45

Komoly figyelmeztetést kapott az olasz kormány

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Olaszország "BBB" szintű, hosszú távú devizaadós-besorolásának kilátását az eddigi stabilról a Fitch Ratings - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
08.
18.
08:02

Török válság: leminősítés idén, jövőre recesszió

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-besorolását két nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
27.
10:20

Megsorozták Dél-Afrikát

A bóvli szinten belül egy osztályzattal tovább rontotta Dél-Afrika adósi besorolását a Standard & Poor's, miközben a Moody's a még épp befektetésre ajánlott besorolás kilátásából vett vissza, további rontás lehetőségével.

Szerző(k): Domokos László
11.
01.
12:28

Nagy baj fenyeget Katalóniában - itt a figyelmeztetés

A politikai kockázatok miatt gyors ütemben romlik az üzleti klíma Katalóniában, és a belpolitikai stabilitás megingása várhatóan negatív reálgazdasági következményekkel jár majd a térségben - áll a Moody's Investors Service szerdán Londonban ismertetett helyzetértékelésében.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
09.
22.
23:23

Ez is a brexit miatt van - Leminősítette Nagy-Britanniát a Moody's

Leminősítette Nagy-Britannia államadós-besorolását pénteken a Moody's Investors Service, elsősorban a brit közfinanszírozási rendszer gyengülő kilátásaival és a brit EU-tagság megszűnéséből eredő, várhatóan egyre erősödő költségvetési feszültségekkel indokolva a lépést.

Szerző(k): Szepesi Anita
06.
12.
16:15

Leminősítés előtt Katar?

Rontott Katar adósi besorolásának a kilátásán a Fitch hétfőn, miután közel egy hete hat közel-keleti ország, élükön Szaúd-Arábiával, felmondta a diplomáciai viszonyt az országgal, mert állításuk szerint Doha terrorszervezeteket támogat.

Szerző(k): Papp Zsolt
04.
22.
00:14

Leminősítették Olaszországot

Leminősítette Olaszország államadós-besorolásait pénteken a Fitch Ratings, elsősorban a folyamatos költségvetési elcsúszásokkal és az emiatt növekvő államadósság-teherrel indokolva a döntést - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika