lengyel

06.
09.
16:31

Máshol is elszállt a gyümölcsök királynőjének ára

Lengyelországban is borzolja az emberek idegeit a régen látott magas infláció. A nemzeti gyümölcsnek számító eper olyan sokba kerül, amilyen árakat dédapáink sem láttak.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
08.
10:30

Újra kormányellenes megmozdulást szervez a Szolidaritás

A lengyel Szolidaritás szakszervezet tüntetést szervezett Varsóba, mert úgy látják, hogy a szénbányászat gyors felszámolása veszélyezteti az ország energiabiztonságát, energiaellátási függetlenségét.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
08.
06:21

Teljes a zűrzavar a lengyelek fejében

Úgy tűnik, a lengyelek kezdik elveszteni a fonalat, ha a politikáról van szó. Nem tudják megkülönböztetni a jobb és baloldalt, ha egy párt mérsékelt, azt már baloldalinak tartják, ami arra utal, hogy a nacionalista agymosás sikeres lehet.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
07.
06:20

"Szilézia vagy a halál”

A lengyel bányászok szakszervezetének képviselői szerint a varsói kormány képviselőinek a címben jelzett szellemben kell tárgyalniuk Brüsszelben az ország szénbányászatának jövőjéről.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
06.
11:46

Több száz talált sorsjeggyel öt év börtönt nyerhetett a világ legszerencsétlenebb szerencsejátékosa

Egy ifjú lengyel úgy gondolta, megfogta az isten lábát, amikor több száz kaparós sorsjegyet talált egy boltban egy szatyorban, ám jobban járt volna, ha a szerencséje megkísértése helyett becsületes megtalálóként önként beviszi a rendőrségre a pakkot.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
04.
06:20

Kínos helyzetbe került a lengyel legenda

Lech Walesa legendás lengyel szakszervezeti vezér és politikus sokat panaszkodik nehéz anyagi helyzetére, ám úgy tűnik, egyik fia ki tudná segíteni.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
03.
19:54

Huawei-per indult Lengyelországban

A Huawei volt igazgatóját kémkedés vádjával állítják bíróság elé Lengyelországban, a per várhatóan hónapokig tart, és a végső ítélethirdetésnek még nincs kitűzött időpontja - írja a Computerworld.

Szerző(k): Szász Péter
06.
02.
18:50

Fordulat jöhet Lengyelországban

A lengyel sajtóban tartják magukat azok a találgatások, amelyek szerint Donald Tusk volt miniszterelnök, jelenleg az Európai Néppárt elnöke visszatérhet a belpolitikai porondra.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
01.
22:00

Csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és stagnált az EU-ban

Áprilisban az Európai Unióban javultak a munkavállalási statisztikai adatok márciushoz képest. De nem Magyarországon - közölte az MTI az Eurostatra hgivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
06.
01.
11:48

Előrehozott választások Lengyelországban?

Lengyelországban továbbra is tartja magát a pletyka, hogy ősszel előrehozott választások lesznek, mert a vezető kormánypárt úgy érzi, hogy a gyenge ellenzékkel szemben nyerne, és növelhetné parlamenti többségét.

Szerző(k): Barabás Júlia