lengyelország

06.
12.
09:41

Bunyóval vezetik le a covidfeszkót a lengyelek

Lengyelországban útra keltek az emberek a pihenőhelyek felé, miután végre kitehetik a lábukat a lakókörnyezetükből. Az idegeiket azonban alaposan megviselte a bezártság.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
12.
07:40

Cseh-lengyel két nem jó barát, ismét

Az év eleji bányavita után az elmúlt napokban egy a cseh-lengyel határ lengyel oldalán épülő kilátó adott okot a két ország összezördülésére, miután cseh környezetvédők szerint a létesítményt építő cég megszegi az építési engedélyét.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
11.
06:20

Egerek állják útják az exkavátoroknak

Az Európai Bizottság figyelemmel kíséri a Baltic pipe gázvezeték megépítését azt követően, hogy a helyi hatóságok felfüggesztették a dániai szakasz építési engedélyét. A vezeték kulcsfonottságú Lengyelországnak az orosz energiafüggőség leépítéséhez.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
10.
15:33

A Cordia 750 lakást adhat el a lengyel piacon

Gyors növekedést tervez a lengyel piacon a Cordia, a magyar lakásfejlesztő 745 új otthon értékesítésére készül Lengyelországban, ami a vállalatcsoport összes piacán megcélzott idei mennyiség csaknem felét jelentheti - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
06.
09.
16:31

Máshol is elszállt a gyümölcsök királynőjének ára

Lengyelországban is borzolja az emberek idegeit a régen látott magas infláció. A nemzeti gyümölcsnek számító eper olyan sokba kerül, amilyen árakat dédapáink sem láttak.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
08.
10:30

Újra kormányellenes megmozdulást szervez a Szolidaritás

A lengyel Szolidaritás szakszervezet tüntetést szervezett Varsóba, mert úgy látják, hogy a szénbányászat gyors felszámolása veszélyezteti az ország energiabiztonságát, energiaellátási függetlenségét.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
08.
06:21

Teljes a zűrzavar a lengyelek fejében

Úgy tűnik, a lengyelek kezdik elveszteni a fonalat, ha a politikáról van szó. Nem tudják megkülönböztetni a jobb és baloldalt, ha egy párt mérsékelt, azt már baloldalinak tartják, ami arra utal, hogy a nacionalista agymosás sikeres lehet.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
07.
06:20

"Szilézia vagy a halál”

A lengyel bányászok szakszervezetének képviselői szerint a varsói kormány képviselőinek a címben jelzett szellemben kell tárgyalniuk Brüsszelben az ország szénbányászatának jövőjéről.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
06.
11:46

Több száz talált sorsjeggyel öt év börtönt nyerhetett a világ legszerencsétlenebb szerencsejátékosa

Egy ifjú lengyel úgy gondolta, megfogta az isten lábát, amikor több száz kaparós sorsjegyet talált egy boltban egy szatyorban, ám jobban járt volna, ha a szerencséje megkísértése helyett becsületes megtalálóként önként beviszi a rendőrségre a pakkot.

Szerző(k): Barabás Júlia
06.
04.
06:20

Kínos helyzetbe került a lengyel legenda

Lech Walesa legendás lengyel szakszervezeti vezér és politikus sokat panaszkodik nehéz anyagi helyzetére, ám úgy tűnik, egyik fia ki tudná segíteni.

Szerző(k): Barabás Júlia