letelepedési_államkötvény

06.
03.
11:35

Már nincsenek, de még mindig termelik a pénzt

Úgy tűnik, a letelepedési államkötvények forgalmazásával foglalkozó cégek a program lezárulta után is hasznot hoznak a tulajdonosaiknak, legalábbis ez derül ki az egyetlen Magyarországon bejelentett ilyen vállalkozás adataiból.

Szerző(k): Komócsin Sándor
05.
28.
11:29

Hiába kérdezik, továbbra is titkolná a kormány, mennyit fizetett a kötvényeseknek

Továbbra is titkolja az állam, mennyit fizetett azoknak a zömmel offshore cégeknek, amelyek részt vettek az úgynevezett letelepedési kötvények értékesítésében. Idén 445 millió eurónyi kötvény jár le, vagyis decemberben 145 milliárd forintot kell visszafizetnie a magyar államnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
24.
14:24

A magyar kormánynak a bevándorlás csak üzlet - Jobbik

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Fidesz Magyarország egyetlen bevándorlásszervező alakulata.

Szerző(k): Domokos László
01.
23.
12:09

Brüsszel bekeményíthetne, de nem akar

Brüsszel arra készül, hogy felszólítsa az EU tagállamait, szigorítsák az ellenőrzést az úgynevezett "Arany Vízum" programokkal kapcsolatban. Ezek a programok, amelynek magyar megfelelője a Letelepedési Kötvényprogram volt, ugyanis szerintük megnyitják az utat az Európai Unióban a pénzmosás, a korrupció és a szervezett bűnözés előtt. Brüsszel erőteljesebben is felléphetett volna, de nem használja ki a lehetőséget.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
22.
22:22

Bulgária is ejti a letelepedési kötvényeket

Bulgária februártól megszünteti a befektetés alapján megszerezhető állampolgárság megszerzésének lehetőségét - jelentette be kedden az igazságügyi minisztérium Szófiában, miután az Európai Bizottság aggodalmát fejezte ki az ügyben.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
08.
10:33

ÁKK: igenis megtakarítást hozott a letelepedési kötvényprogram

A kedvező feltételeinek köszönhetően 2013 és 2017 között több mint 9,6 millió eurót (mintegy 3 milliárd forintot) takarított meg az állam azzal, hogy a Prémium euró magyar állampapír helyett Letelepedési magyar államkötvényt bocsátott ki - reagált a TIM és a KFIB friss elemzésére az ÁKK.

Szerző(k): Domokos László
10.
08.
10:16

Letelepedési államkötvények: több mint 21 milliárdot bukott a magyar állam

A letelepedési államkötvények kibocsátása miatt összesen mintegy 21 milliárd forintot bukott Magyarország - állapította meg a Transparency International Magyarország (TIM) és a Költségvetési Felelősség Intézet Budapest (KFIB) átfogó kutatása.

Szerző(k): Domokos László
10.
02.
17:20

A külügytől bérelt moszkvai irodát a letelepedési kötvényüzlet nagy nyertese

Havi 1,2 millió forintért bérelt moszkvai irodát a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól a letelepedési kötvénybiznisz egyik fontos szereplője.

Szerző(k): Vég Márton
08.
08.
09:06

Hadat üzent az EU a kormány csúcsbizniszének

A biztonsági kockázat miatt az Európai Unió véget akar vetni annak, hogy tagországainak fele jó pénzért uniós útlevelet árul. Ezzel a magyar kormány letelepedési államkötvénye is a célkeresztbe került.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
19.
18:17

Rogán Antal bizalmasa vagyonkezelőt alapított

Vagyonkezelési tevékenységgel új céget alapított Kertész Balázs ügyvéd, Budapest V. kerületének korábbi fideszes önkormányzati képviselője, aki jelenleg is igazgatósági tag a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.-nél - derül ki a HVG cikkéből.

Szerző(k): Domokos Erika