lezárás

04.
15.
12:32

Igazi rémálom a vendéglősök elmúlt éve

Bő egy esztendeje nincs egy normális órájuk a vendéglátósoknak: 1+6 hónapot tapostak le bezárt ajtók mögött, de a többi se volt korlátozásoktól mentes. A veszteséges hónapok 600 milliárdot vettek el a vendéglátós piacból 2020 márciusa óta mostanáig. Így 2022-ben lesz talán 2019.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
15.
09:43

Újabb területet zárnak le a Lánchídnál péntektől

Újabb szakaszához ért a Lánchíd felújítása: április 16-án, pénteken a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet. Ezzel egy időben a pesti oldalon lezárja a gyalogos-aluljárót, a budait ugyanakkor június közepéig nyitva tartja, és addig még a közúti forgalom is használhatja az átkelőt.

Szerző(k): Szász Péter
04.
13.
13:19

Márciusban túljutott a mélyponton a boltos világ?

Az idei márciusról derülhet ki, hol volt a boltos világban a gödör alja. Most számolva a visszaesés mértéke 8 százalék lehet, mennyiségben és volumenben is. Május előtt nem várható javulás, de inkább a nyári hónapoktól, a második félévben élénkülhet a boltos piac, kérdés persze, hogy hányan érik azt meg talpon maradva.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
12.
15:15

A magyarok a legsúlyosabb halálozási helyzetben sem képesek nyugton maradni

Anonim mobiladatok elemzéséből arra lehet következtetni, hogy a magyarok még a leghúzósabb halálozási adatok mellett is igencsak visszafogottan veszik komolyan a korlátozásokat. Pedig az otthon maradás még mindig a járvány megfékezésnek egyik legfontosabb eszköze.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
13:53

Szétkapták a vásárlók az egyik műszaki áruház webshopját

Közel háromszor annyi online rendelés érkezett az Euronics műszaki áruházlánc webshopjába a tavaszi boltzár alatt, mint a tavalyi év azonos, már akkor is rekordokat döntő időszakában. A weboldal több mint 2 millió látogatója az idei lezárás nem egészen egy hónapjában összesen 268 százalékkal nagyobb értékben vásárolt házhozszállítással, mint egy évvel korábban.

Szerző(k): Molnár Csaba
04.
08.
11:35

Koronavírus: az EU-s szolidaritás felrúgását ajánlják Ausztriában

Az uniós szolidaritás felrúgását ajánlja a vakcinabeszerzésben az osztrák orvosi kamara elnöke, aki szerint ez az egyik feltétele annak, hogy országában megfékezzék a koronavírus-járványt.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
06.
16:02

"Áthidaló", kéthetes vasszigor jöhet a németeknél, Merkel üti a vasat

Angela Merkel teljes tekintélyével támogatja pártja, a CDU javaslatát egy két-három hetes, "áthidaló" megszorítás bevezetésére, a járvány megfékezése érdekében, ám kétséges, hogy a tartományok és a főváros vezetése is csatlakozik ehhez.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
03.
18:15

Lezárásért kiáltanak az oltás "mintaországában"

Szerbia ugyan az elmúlt hetekben egyfajta "nemzetközi oltóközponttá" várt, mert külföldiek is megkaphatták az oltást az országban, ám egy ottani szakértő szerint előbb magán kellene segítene Szerbiának.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
02.
20:10

AP: autóval próbáltak meg begázolni a washingtoni Capitoliumba (frissített)

A rendőrség péntek délután lezárta a washingtoni Capitoliumot, miután lövöldözést jelentettek a környéken. Később kiderült, egy autós megpróbálta áttörni az épület körüli barikádot. Az incidens során két rendőr megsérült, akikből az egyikük később elhunyt, a sofőrt a rendőrök lelőtték.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
31.
14:58

Életek ezreit követelte az, hogy nem követtük Ausztriát

Élesen elkanyarodott a magyar járványkezelés a korábban mintának tekintett osztrákétól az év eleje óta. Míg az Orbán-kormány az oltásokra tett mindent, addig a szomszédos országban szigorú tesztelési stratégiával és lezárásokkal próbáltak gátat szabni a második és a harmadik hullámnak. Az eredmény: egyelőre közel három és félszer annyian haltak meg Magyarországon.

Szerző(k): Lovas-Romváry András