lg

04.
09.
16:12

Itt van az ötnapos előrejelzés! Jelentős enyhülés veszi kezdetét

A télies kitérőt követően ismét visszatér a tavaszi idő. Péntektől jelentős enyhülés veszi kezdetét: a nappali felmelegedés erősödik, és éjszakai fagyok is egyre kevesebb helyen valószínűek - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
09.
15:53

Az Egyesült Államok hadüzenetet küld a magyar-kínai közeledésnek

Washington egyre inkább élezi a helyzetet Pekinggel szemben, sorra hoz szankciós rendelkezéseket a kínai térnyeréssel szemben. Most már a szenátus is becsatlakozott a harcba egy 283 oldalas kétpárti törvénytervezettel, amely az Egyesült Államok szövetségeseit, így Magyarországot is érinti. Budapestről nézve a legerősebb üzenet, hogy az Új Selyemút beruházásait is tiltólistára tennék és büntetnének miatta.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
16:34

Járványügyi szempontból is felkészültek a magyar cégek a nyitásra

A szolgáltatók, fodrászatok, kozmetikák fel tudtak készülni az üzletek újranyitására, a távolságtartást elsősorban időpontfoglalással oldják meg, amivel elkerülik az esetleges torlódást - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
08.
16:23

Lassan véget ér a fagyos időszak

Lassan visszavonulót fúj a hideg, fagyos levegő, és átadja helyét az enyhébb léghullámoknak, de a következő éjjel még szinte országszerte fagyos lesz - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
04.
08.
08:16

Roham a fodrászoknál az enyhítés után

A szolgáltató vállalkozásokra vonatkozóan nem írtak elő négyzetméter-korlátozást, így az első nap tapasztalatai szerint viszonylag sokan lehetnek egyszerre bent például egy-egy fodrásznál.

Szerző(k): Komócsin Sándor
04.
07.
17:31

Új nyitvatartási rend lépett életbe a Vodafone-nál is

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek. Az üzletekben létszámkorlátozás lép életbe, melynek értelmében 10 négyzetméterenként csak egy vevő tartózkodhat - közölte a Vodafone.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
07.
10:40

Itt a legújabb bankkártya: fémből készült, és nagyon sokat tud

Hosszú hónapokig tartó tervezést és előkészítést követően az MKB Banknál már elérhetőek az MKB World Elite Metal és az MKB Platinum Metal fémkártyák. A bankfiókokban és az interneten is igényelhető kártyákat egyedülálló szolgáltatáscsomag és különleges, álló formátumú design teszi páratlanná a hazai piacon.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
06.
20:05

Koronavírus: Belgiumban várólistát nyitottak a fel nem használt oltóanyagokra

Belgiumban keddtől lehetett jelentkezni a fel nem használt, illetve a fiolákban a nap végén maradt koronavírus elleni oltóanyagokra, a várólistára néhány órán belül több mint 400 ezren regisztráltak országszerte - közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap kedden.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
06.
13:31

Erősödik a kínai szolgáltatóipar

Erősödött a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedése márciusban a koronavírus-járványt követő gazdasági helyreállás mentén élénkülő belföldi keresletnek köszönhetően - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

Szerző(k): Szász Péter
04.
06.
10:12

Egy korszak véget ért, bejelentést tett a Magyar Posta

A Magyar Posta 2021. április 30-tól kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és a Posta-Világfax szolgáltatást - jelentette be a cég.

Szerző(k): Domokos László