lg

05.
16.
15:26

Több millió fantomgyereket gyárthatott a kínai állam

Kérdések merültek fel a Kínából származó legfrissebb demográfiai adatok megbízhatóságával kapcsolatban, a kritikusok az adatok manipulálásával vádolják a kormányt, míg egyes tisztviselők a fejüket vakargatják a számok felett, mert megjelent bennük 14 millió fantomgyerek. Egy bukott politikai program nyomait tüntethették el kutatók szerint.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
16.
13:16

Aki Szputnyikot szeretne, az még most jelentkezzen oltásra, az utolsó szállítmányt vitték ki a kórházakba

A 16-18 évesek több mint 50 százaléka regisztrált a koronavírus-elleni vakcinára, az oltások beadása jelenleg is tart - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
15.
17:29

Az integráció után elérhetetlen számlákra panaszkodtak a szerbiai OTP-ügyfelek

Bő egy hete zárult a Vojvodjanska banka OTP-be való integrációja Szerbiában, ám az integrációt követően mind a két helyi bank ügyfelei arra panaszkodtak, hogy az elektronikus banki szolgáltatások nem működnek. A bank nyugtatja az ügyfeleket: mindenkinek megmaradt a pénze.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
17:33

A vártnál lassabban nő az ipari termelés az Egyesült Államokban

Március után áprilisban is nőtt az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága az Egyesült Államokban, miután az ország déli részén a februári viharos időjárásban megrongálódott gyárak újraindultak, és ellensúlyozták az autóipar teljesítményének csökkenését.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
15:51

Egyre inkább lehallgató kémrepülők a kormányzati luxusgépek

Teljesen új piac nőtt ki a luxusrepülőgépek felderítő és kémrepülővé átalakításából: egyre több kormány és hadsereg alkalmaz ilyen repülőgépeket. Az új hadszíntér mellett egy becslések szerint 3 milliárd dolláros iparág alakult már ki a magyar kormányéhoz hasonló Dassault Falcon 7X repülők felfejlesztéséből.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
14.
13:40

Uniós adathatárt vezet be a Microsoft

Uniós adathatárt (EU Data Boundary) vezet be felhőszolgáltatásaira a Microsoft. Ez lehetővé teszi, hogy kereskedelmi és közigazgatási szektorbeli európai ügyfeleik adatait az Európai Unión belül tárolják és dolgozzák fel - jelentette be a cég.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
14.
11:04

Koronavírus: félmilliárdos mentőövet kapott Havasi Balázs cége

A koncertek lemondása miatt az előző évi negyedére esett Havasi Balázs zongorista-zeneszerző többségi tulajdonában lévő cég bevétele 2020-ban, az évet 184 milliós veszteséggel zárták. A vállalkozás likviditását ugyanakkor jelentős forrásbevonás javította, 252 millió forint támogatás és 250 milliós MFB-s tőkebefektetés mellett államilag támogatott Széchenyi Turisztikai Kártya-hitel is segíti a járvány utáni talpra állásban - derül ki a friss céges adatokból.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
13.
16:57

Bővítette a Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone

Monor hat oktatási intézményében indította el az online és offline oktatást is lehetővé tevő Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone Magyarország. A monori beruházás a kormány okosváros stratégiájának részeként a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg. A beruházásnak köszönhetően országszerte immár összesen 28 ezer diák és 1200 pedagógus részesül minőségi digitális oktatásban - közölte a Vodafone Magyarország.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
13.
15:57

Több hullámban kell csapadékra számítani

Ciklonális mező alakítja időjárásunkat a következő egy hétben, több hullámban kell csapadékra számítani, és továbbra is hűvös levegő áramlik fölénk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
05.
13.
11:47

Erős geomágneses vihar éri el a Földet, elektronikai problémákat okozhat

Az 1-től 5-ig tartó skálán 3-as erősségű erős geomágneses vihar érte és éri el a Földet szerdán és csütörtökön. Az oka egy a Napot nagyjából egy hete elhagyó úgynevezett koronakidobódás. Emiatt kimaradások lehetnek a villamosenergia-rendszerekben, a kommunikációs hálózatokra is káros hatása lehet, ahogy a Föld körül keringő műholdakat is megrongálhatja.

Szerző(k): Szabó Dániel