lg

06.
22.
11:54

Egyre több a hajléktalanszállós és a milliárdos lakáscég Magyarországon

Egyre több hazai vállalkozás működik valamelyik tulajdonos lakcímén: a cégek 37 százaléka, azaz 194 ezer vállalkozás. Ezek a többségében kis cégek nemzetgazdasági szempontból tényezőnek számítanak, hisz 328 ezer alkalmazottnak adnak munkát - közölte az Opten. Érdekes változás, hogy egyre több a milliárdos forgalmú lakáscég csakúgy, mint a hajléktalanszállós címhez köthető vállalkozás.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
21.
18:26

Pénze van, elég embere nincs az új európai nyomozóhatóságnak

Noha több pénzt kapott, több munkatárs felvételére azonban nem kapott engedélyt az Európai Ügyészség (EPPO) a nyomozásokhoz – erről is beszélt Laura Codruța Kövesi, az újonnan létrehozott Európai Ügyészség vezetője a Wall Street Journalnak, írja a Telex.

Szerző(k): Domokos Erika
06.
21.
16:33

Ebben az országban összejött az európai Kánaán

Nem csökkent, így továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országai között.

Szerző(k): Rácz Gergő
06.
18.
12:22

Megdőlt az idei globális melegrekord

Csütörtökön 53,2 Celsius fokot mértek a kaliforniai Death Valley-ben, amely idei hőmérsékleti világrekord - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerző(k): Szász Péter
06.
18.
12:12

Miskolc kezd kifogyni az ipari parkokból, változás körvonalazódik

Miskolc ipari park kialakítására alkalmas területei szinte elfogytak, a meglévők pedig lassan megtelnek. A környező településeknek azonban még vannak területik, amelyek alkalmasak, vagy alkalmassá tehetőek ilyen jellegű hasznosításra. Részben e kihívás megoldására, részben más jellegű együttműködések fejlesztésére agglomerációs gazdaságfejlesztési tanács létrehozását kezdeményezte Veres Pál, a borsodi megyeszékhely polgármestere egy, a környék négy másik településének vezetőjével folytatott tárgyaláson – helyszíni riport.

Szerző(k): Kónya Ádám
06.
18.
09:15

Dzsungelharc a vendéglőkben, csillagászati összegek röpködnek a levegőben

Dzsungelharc alakult ki a vendéglátásban a munkaerőhiány miatt, a tulajdonosok sokszor elképesztő fizetések ígéretével csábítják el egymástól a dolgozókat, ami Budapesten hozzájárul a vendéglők egy részének későbbi nyitásához.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
17.
18:44

Kezdetét veszi a hőség időszaka, 25 foknál magasabb napi középhőmérséklettel

Kezdetét veszi az idei első hőségidőszak, a következő napokban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 fokot - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

Szerző(k): Szász Péter
06.
17.
15:51

Diplomás minimálbért akarnak és a kormányfőhöz fordulnak az állami szféra dolgozói

Az állami szférában dolgozók - közalkalmazottak, köztisztviselők, pedagógusok, rendvédelmi és a szociális ágazatban dolgozók, valamint az állami vállalatok alkalmazottai - a fluktuáció megállítása érdekében béremelést és érdekegyeztetést követelnek - hangzott el több szakszervezet közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
06.
17.
11:41

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatás indult Budapesten

Havidíjas autóelőfizetős szolgáltatást indított Budapesten a Swapp. A Bécsben már működő startup eddig több mint 1 millió eurós angyalbefektetést vonzott nagynevű befektetőktől. A Swapp az autóvásárlás és a lízing helyett kínál versenyképes árú, de annál sokkal rugalmasabb alternatívát.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
06.
16.
20:31

Sok újításnak örülhetnek a Facebook felhasználói

A Facebook több olyan eszközt is ad a csoportadminisztrátorok kezébe, ami segíthet visszafogni a sértegető, bántó hozzászólásokat, bejegyzéseket a hvg beszámolója szerint.

Szerző(k): Rácz Gergő