liberális

05.
30.
22:16

Orbán Viktor fiatalkoráról árult el új információkat egykori mentora

Nem hiszem, hogy Oxford valaha is többet jelentett számára, mint egy eszközt a politikai karrierjéhez - nyilatkozta Orbán Viktorról oxfordi egyetemi mentora, a lengyel Zbigniew Pelczynski a Blikknek. A professzor rendkívül tehetséges diáknak tartotta Orbánt, végül mégis csalódott benne. A magyar politikus mindössze két hónapot tanult 1989-ben Oxfordban, mert hazatért az első országgyűlési választásokra.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
17.
11:41

A populista vezetők módszere működik, jaj, a demokratáknak

Három gazdasági-politikai rendszer versenyez az emberek megnyeréséért a mai világban, a liberális piacgazdaság és demokrácia, az intézményes egypártrendszer és a demagóg autoritárius kapitalizmus. A második Kínában gazdaságilag sikeres, de nem szeretetre méltó, a harmadik rátámadt az elsőre, és a meccsük még nincs lejátszva.

Szerző(k): Komócsin Sándor
10.
15.
18:19

Új párt alakult a Fideszből kiábrándultaknak is - együttműködnek az ellenzékkel

Szerintünk erős ajánlat, hogy eddig nem loptunk és nem hazudtunk, és ezután sem tervezünk ilyet tenni - hangzott el az Új Világ Néppárt bemutatkozó sajtótájékoztatóján, tudósított a 444.hu. Különösen fontosnak tartják, hogy több nő kapjon szerepet a politikában.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
28.
17:09

Lefoglalták a libernyak.hu-t

Egy magánszemély lefoglalta a libernyak.hu internetes domainnevet idén augusztusban, miután Orbán Viktor miniszterelnök elkezdte ellenfeleire a libernyák szót használni - adta hírül a Magyar Hang.

Szerző(k): Domokos Erika
09.
21.
08:02

Kíméletlenül lecsaphat az Orbán-kormányra az EU

Az Európai Parlament a jogállamiságot megsértő kormányokkal szembeni legkeményebb eljárási módszert fogadhatja el, hogy megakadályozza az uniós támogatások ellopását.

Szerző(k): Komócsin Sándor
07.
27.
20:06

Megnyirbálta a román kormány jogkörét a parlament

A bukaresti kétkamarás parlament mindkét háza elfogadta hétfőn a baloldali többség és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által beterjesztett törvénytervezetet, amely szerint idén nem a jobbközép kisebbségi kormány, hanem a parlament fog dönteni az év végén esedékes parlamenti választások időpontjáról - jelentette az MTI tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
26.
13:05

Meghökkentő vége lehet a járványnak

A koronavírus-járvány elvezethet egy új társadalmi szerződéshez - véli egy szakavatott publicista, aki azok közé csatlakozott, akik szerint nem a populista vezetők nyernek a válsággal, hanem a liberális demokrácia.

Szerző(k): Komócsin Sándor
06.
29.
16:40

Európának készülnek üzenni a lengyelek

A lengyel elnökválasztás második fordulójának eredménye európai jelentőségű: kiderülhet, hogy továbbra is erős-e a populista-nacionalista politikai erők befolyása Kelet-Közép-Európában vagy a választók többségének most éppen ebből van elege.

Szerző(k): Komócsin Sándor, Barabás Júlia
01.
12.
15:41

Új együttélési forma jöhet az élettárs és a házastárs mellé

A házasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat mellett egy további jogintézmény is szükséges a közösséget alkotó és egymásról gondoskodó emberek támogatásához a liberális német Szabad Demokrata Párt (FDP) új javaslata szerint, amelyről a hét végén számolt be a német sajtó.

Szerző(k): Szepesi Anita
12.
06.
19:17

Londoni elemzők: az ellenzéki program jelentős többletet hozna

Londoni pénzügyi elemzők szerint a kormányzó brit Konzervatív Párt választási programjából levezethető költségvetési lazítás csekély, a két nagy országos ellenzéki erő, a Munkáspárt és a Liberális Demokraták programja jelentős növekedési többletet adna a brit gazdaságnak a belátható előrejelzési távlatban - írta az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika