logisztika

05.
11.
17:18

Interneten rendel? Nézze meg, mi történik, amíg megkapja az árut!

A 2020-as év az internetes kiskereskedelem valaha volt legnagyobb éves növekedését hozta. A webáruházak térhódítása az eladókat, valamint az őket a vevőikkel összekapcsoló logisztikai szolgáltatókat is új feladatok elé állítja. A virtuális térben újonnan megjelenő vállalkozások mellett a szektor régebbi szereplőinek is új megoldásokra van szükségük, különösen akkor, ha a termékeik jó részét nem hagyományos csomagként kézbesítik.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
07.
20:48

Csökkenő árbevétel mellett nőtt a Waberer's nyeresége az első negyedévben

A Waberer's International Nyrt. 2021 első negyedévében 142,3 millió euró árbevételt ért el, ami 18,1 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, míg a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBIDTA) 7,9 százalékkal 16,6 millió euróra nőtt - közölte a szállítmányozó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján első negyedéves jelentésében.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
05.
12:51

Így is lehet céges szülinapot ünnepelni: elköltenek 12 milliárd forintot

Jelentős beruházásokkal fejleszti tevékenységét Magyarországon a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég - jelentette be Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője szerdán, online sajtótájékoztatón.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
04.
17:30

A fuvarozás hatékonyabb ellenőrzését szorgalmazzák a logisztikai cégek

Az engedélyekkel trükköző, EU-n kívüli fuvarozók évente százmilliárd forintos nagyságrendű bevételkiesést okoznak a hazai fuvarozói piacon, és tízmilliáros nagyságrendű bevételkiesést a költségvetésnek az adó- és járulékfizetések elmaradása miatt, ezért az ellenőrzés hatékonyabbá tételét szorgalmazzák logisztikai cégek - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
29.
08:30

Nagyot lép a Penny Market

Fejleszt karcagi elosztóközpontjában a Penny Market, a várhatóan 2022. augusztus végéig tartó munkálatok nyomán a létesítmény 30 ezer négyzetméterrel gyarapszik - adta hírül a német tulajdonú diszkontlánc.

Szerző(k): Domokos László
04.
26.
07:08

Kíméletlen drágulás a szállítmányozásban, ennek vége nem lesz, amíg a járvány le nem cseng

Drasztikusan megnőttek a szállítmányozás költségei a nemzetközi kereskedelemben, amelynek egyik fő oka a konténerhiány. De hogyan jutottunk el idáig, és miért nem sikerül megoldást találni a hiányra? Peternics Zoltán, az a. Hardtrodt (hungary) Tengerentúli és Légi Szállítmányozási Kft. ügyvezetője szerint nem érdemes azt gondolni, hogy a nehézségek nyárra enyhülni fognak. A szereplőknek tartósan magas árakra kell berendezkedniük.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
23.
17:37

Robbantott a piacon az összecsukható konténert gyártó magyar startup

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálásán dolgozik. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeressé vált a nemzetközi piacokon is. A konténertechnológia-fejlesztés területén kivívott piacvezető szerep megtartása mellett a Continest tervei között az is szerepel, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója legyen.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
19.
07:08

Őrületes, mi megy az online boltokban - lecserélték a magyarok a karácsonyt

A fizikai üzletek lezárása korábban elképzelhetetlen tempóra pörgette az online vásárlásokat. A járvány következtében több évet „öregedett” a hazai e-kereskedelem, és visszafordíthatatlanul megnyerte magának a magyarországi vásárlók jó részét. A lezárások alatt az átlagoshoz képest kilőtt a szegmens forgalma, ez azonban sok elvárást is magával hozott a logisztikában, a fizetések biztonságában és megváltoztak a fogyasztók szokásai is. És ez már valószínűleg így is marad.

Szerző(k): Molnár Csaba