lukasenko

05.
26.
19:58

Svájcban nem tudják, miről beszél Lukasenka

A fehérorosz elnök pokolgépről kapott értesítést svájcból, ezért a Vilniusba tartó repülőgépet eltérítette és földre kényszerítetette.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
26.
15:34

Furcsa videó jelent meg a fehérorosz ellenzéki újságíró barátnőjéről

Raman Prataszevics barátnője beismerő vallomást tesz egy videófelvételen, de a fehérorosz ellenzék szerint a képsorok alapján inkább úgy tűnik, mintha erre kényszerítenék a lányt.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
07.
08:46

A hoki miatt Lukasenka betiltotta a Skodát

Betiltották a Skodák forgalmazását Fehéroroszországban válaszul azért, mert kiálltak az emberi jogokért - írja a hvg.hu a cseh autógyártó cégre hivatkozva.

Szerző(k): Szabó M. István
02.
25.
19:38

Putyin üzent: rám mindig számíthat, aki szembe száll az EU-val

Kedélyes körülmények között találkozott Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő egy Szocsi környékén lévő síparadicsomban, és ezúttal az oldott légkörnek politikai üzenete is van.

Szerző(k): Komócsin Sándor
11.
06.
16:51

Az EU szankcionálja a fehérorosz vezetőt

Az EU szankciókat vet ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökre és további 14 magas rangú fehérorosz tisztviselőre az augusztus elején tartott, vitatott kimenetelű választások ellen tüntetők elnyomása miatt.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
04.
22:57

Az EU szankciókat vet ki Aljakszandr Lukasenkára

Uniós diplomáciai források szerint az Európai Unió szankciókat vet ki Aljakszndr Lukasenka fehérorosz elnökre és további 13 magas rangú tisztviselőre az augusztus elején tartott, vitatott kimenetelű választások ellen tüntetők elnyomása miatt.

Szerző(k): Szepesi Anita
10.
02.
06:59

Az EU szankciókat rendel el Fehéroroszországgal szemben

Szankciók bevezetése mellett döntöttek Fehéroroszországgal szemben csütörtöki találkozójukon az európai uniós tagállamok vezetői a szeptemberi elcsalt elnökválasztás, illetve az azt követő megmozdulások részvevői elleni erőszakos fellépés miatt - közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke hajnali sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
09.
14.
14:23

Putyin találkozik Lukasenkával

Négyszemközt tárgyal egymással Szocsiban Vlagyimir Putyin orosz és Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök - tudatta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel az MTI szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita
08.
17.
12:19

Bejelentkezett Fehéroroszország vezetésére az ellenzék vezetője

A vitatott eredménnyel megválasztott, több mint két évtizede regnáló fehérorosz elnök hétfői gyárlátogatása balul sült el. Közben az ellenzék vezetője üzent a fehéroroszoknak.

Szerző(k): Csernátony Csaba
08.
09.
20:31

Az exit poll szerint ismét Lukasenka Fehéroroszország elnöke - frissítés

Az első exit pollok szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő nyerte a vasárnapi elnökválasztást a szavazatok közel 80 százalékával a dw.com szerint.

Szerző(k): Szepesi Anita