mák

05.
13.
13:22

Látványosan felpörög a magyar gazdaság a második félévben

A járvány és az infláció határozza meg a 2021-es évet, amit Magyarország minden várakozás szerint jó gazdasági teljesítménnyel zárhat. A CIB Bank legújabb makrogazdasági kitekintője alapján kifejezetten jók a hazai kilátások, többek között a magas átoltottság okán, amivel hamarabb lehetett megkezdeni a nyitást.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
12.
09:46

Kétéves csúcson a német infláció

Elsősorban az energiaárak emelkedése miatt két éve a legmagasabb inflációt mérték idén áprilisban, Németországban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
12.
09:15

Így szerepelt a magyar ipar

Az alacsony bázis miatt két számjegyű bővülés szerepel a bizonyítványban.

Szerző(k): Csernátony Csaba
05.
11.
09:00

Csúnyán elszálltak az árak áprilisban

Múlt hónapban a fogyasztói árak átlagosan 5,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen. A dohányáru 20 százalékkal lett drágább. A nyugdíjasok különösen rosszul jártak.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
11:33

Négy hónap: 1000 milliárd felett a hiány

Áprilisban többlettel zárt a központi alrendszere a négyhavi államháztartási hiány így is túllőtte az 1000 milliárd forintot. A gazdaági kormányzat költségvetés módosítással ígér többletforrásokat a védekezéshez.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:53

Nagy feltámadásra számít Varga Mihály

Jövő tavaszra érheti el a járvány előtti gazdasági teljesítményt Magyarország, addig az állam és a költségvetés igyekszik bőkezűen segíteni a vállalatokat és a piaci szereplőket – mondta Varga Mihály. A pénzügyminiszter elismerte, hogy a hiány terén vitái vannak a gazdasági kormányzatnak a Költségvetési Tanáccsal, és rendezetlen kérdések vannak a hitelmoratórium ügyében is.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
06:20

Erősebb inflációtűrésre intette az ECB-t a monetáris tanács egyik tagja

A finn jegybank kormányzója szerint az euróövezeti központi banknak (EKB) az amerikai Federal Reserve példáját követve toleránsabban kellene kezelnie az inflációs cél túllépését, különös tekintettel arra, hogy az euróövezeti infláció üteme hosszú évek óta meglehetősen lanyha.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
09.
08:16

Több statisztika is megjelenik a jövő héten

Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük az áprilisi infláció, a szálláshelyek márciusi forgalma, vagy az építőipar márciusi teljesítménye - írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
05.
03.
09:32

Jó hír érkezett Németországból

A vártnál jóval kedvezőbben alakult márciusban a kiskereskedelmi forgalom Németországban havi és éves összevetésben.

Szerző(k): Domokos László
04.
29.
20:33

Londonban nagyon bíznak a közép-európai térségben

Pénzügyi elemzők szerint a legújabb hangulati mérőszámok arra vallanak, hogy erőteljes és tartós növekedés kezdődhet a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban az idei harmadik negyedévtől. Magyarországon 2023-ban is dinamikus maradhat a növekedés.

Szerző(k): Rácz Gergő