második_hullám

06.
17.
11:29

Nem működött a vakcina, összeomlott az árfolyam

A német CureVac vakcinája hatásfoka nem érte el az 50 százalékot sem a klinikai kísérletek előzetes eredményei alapján. Egy pillanat alatt összeomlott a cég részvényeinek árfolyama.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
01.
06.
13:31

Nem kopasztotta meg annyira az európai gazdaságot a második hullám

Lassult az euróövezeti magánszektor teljesítménycsökkenése decemberben, mivel a koronavírus-járvány második hulláma és az újra életbe léptetett korlátozások a tavaszinál kisebb hatást gyakoroltak a gazdaságra - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Dániel
01.
05.
12:30

Kiderült, mit gondolnak a magyarok a második hullámról

Nő a fegyelem a lakosság körében, hordják az emberek a maszkot, igyekeznek betartani a szabályokat egy felmérés szerint, miközben már nem pusztán a vakcina elérhetőségétől várják a legtöbben a megoldást. Nálunk a lakosság szerint a gazdaság megóvása is legalább olyan fontos, mint az egészség.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
21.
16:31

Az új kijárási tilalmakat egyértelműsítette a kormány

Több kijárási tilalommal kapcsolatos kérdés érkezett a kormányhoz, így például érdeklődtek arról a lakosok, hogy lehet-e nyúllal sétálni, miért csak a vendéglátás és a turizmus kapott segítséget, vagy mit lehet csinálni a gyerekkel, ha bezárt az óvoda, de munkába kell járnia valakinek. Ezeket egyértelműsítette Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
18.
12:00

Kijárási tilalom: szigorúan lecsap a rendőrség a renitensekre

Már bármelyik településen feltűnhet a koronavírus, csak a korlátozások betartása segítheti a járvány megfékezését - mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos, a rendőrség pedig jelezte, sokszor és szigorúan intézkednek a kijárási korlátozásokat nem betartó emberekkel szemben. A kijárási tilalom idősávjában csak egy személy sétáltathat kutyát.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
12.
06:42

Újabb hulláma jöhet a járványnak a mostani után

Egy szerbiai szakértő, aki nem virológus, hanem az információs technológiák szakembere, modellszámításai alapján sötét jövőt vetít az emberiség elé.

Szerző(k): Barabás Júlia
11.
11.
21:22

Koronakáosz a benzinkutakon és a boltokban a tilalom első napján

Több budapesti kisboltot is üzemeltető benzinkúton is hosszú sorok alakultak ki este 7 óra után. Tankolás nélkül vásároltak a legtöbben alapélelmiszereket.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
11.
11:07

A karácsonyi konzumtébolyon múlik minden?

A koronavírus miatti, szerdán nulla órakor életbe lépett újabb lezárás makroelemzők szerint várhatóan nem jár a tavaszihoz hasonlóan súlyos makrogazdasági következményekkel. A szigorítások eleve enyhébbek a korábbiaknál, egyelőre 30 napra szólnak. Kulcsszerepet játszik viszont a karácsonyi költekezés esetleges elmaradása vagy szerényebb lefolyása. A magyar költségvetés pedig már most sincs túl jó állapotban, nem a lezárások következményeitől állna fejre.

Szerző(k): Molnár Csaba
11.
09.
10:40

Orbán Viktor: bezárás és kijárási tilalom jön 30 napra Magyarországon

Legalább egy hónapig kijárási tilalom lesz Magyarországon este 20 óra és hajnali 5 óra között. Minden étterem bezár, az üzletek 19 óra után nem tarthatnak nyitva. A miniszterelnök nehéz időszakot ígért hétfői, Facebookon közzétett beszédében, amiben a járványt lassító, korlátozó intézkedéseket jelentett be.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
02.
16:08

A második hullám után olyanra készülnek a tudósok, amit senki sem szeretne

A koronavírus-járvány Európát jelenleg sújtó második hulláma nem a végső, és a tél végéig, valamint a jövő tavasz folyamán egymást követő, több hullámra kell számítani - jelezte hétfőn a francia kormány mellett működő tudományos tanács.

Szerző(k): K. Kiss Gergely