máv

05.
07.
19:12

Bérfejlesztés: nagy bejelentés jön az állami cégeknél, baj lehet a fővárosban

Nem kompenzálják a fővárost az adóbevételek kiesése miatt, és pluszpénzt sem ad a kormány bérrendezésre az önkormányzati fenntartású vállalatoknak. Mire számíthatnak a munkavállalók a városvezetéstől? Az állami közszolgáltató társaságoknál ugyancsak hónapok óta húzódik a bérfejlesztések ügye - további tárgyalások helyett várhatóan a jövő héten tehet nagy bejelentést Mager Andrea miniszter.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
07.
10:39

Hivatalosan is eredménytelen lett a MÁV motorvonattendere

Az 50 darab kettős üzemű (villamos és dízel) motorvonat beszerzésére kiírt tendert eredménytelennek minősítette a MÁV-START, pedig mindhárom nagyágyú cég indult azon.

Szerző(k): Németh Géza
05.
04.
22:10

Mager Andrea: a nemzeti vagyont a nemzeti kormánytól nem kell félteni

Az állami társaságok stabilitása meghatározó tényező a járvánnyal terhelt gazdaság működőképességének megőrzésében, a gazdaság újraindításában - hangsúlyozta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden az országgyűlés gazdasági bizottságában az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
04.
07:53

Változik a vasúti közlekedés a Balatonnál

A MÁV-Start már nemcsak a vakáció idején, hanem előtte egy hónappal sűríti a Balaton partjához tartó járatok indulását: május 17-től a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között. De az északi parton szünetel a vonatközlekedés, buszokkal pótolják.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
29.
14:53

Bővülhetnek a vasúton utazók jogai

Az Európai Parlament a szerdai vitát követően jóváhagyta azt a megállapodást, amelynek értelmében a tagállamok bővítik a vasúton utazók jogait. Ennek köszönhetően az utasok könnyebben választhatnak majd alternatív útvonalat vagy közlekedési eszközt és juthatnak segítséghez a vonatok késése vagy kimaradása esetén. A csökkent mozgásképességűek könnyebben vehetik majd igénybe az akadálymentesített szolgáltatásokat, és a vonaton több hely lesz a kerékpároknak is - derül ki az Európai Parlament közleményéből.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
27.
19:33

Szombattól régi-új rendszer jön a Volánbusznál

A Volánbusz járatain szombattól ismét lehet jegyet vásárolni a buszvezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Szerző(k): Szabó Dániel
04.
25.
13:21

Lassan nem lehet megúszni az agresszív fellépést a kalauzokkal szemben

A korábbi testkamera-beszerzések elérték céljukat, kevesebb jegyvizsgálót ért agresszió, ezért a Máv-Start további ezer eszköz beszerzését tervezi.

Szerző(k): Szász Péter
04.
21.
14:16

Megvan, hogy kik pályáztak a meghiúsult HÉV-tenderen

A Stadler lengyel és svájci cége együtt, az olasz Alstom pedig egyedül tett ajánlatot a meghiúsult HÉV tenderen.

Szerző(k): Németh Géza
04.
20.
15:05

Mostantól élesben teszteli a MÁV az új típusú jegy- és bérletautomatákat

Elkezdődött a MÁV-Start új típusú jegy- és bérletautomatáinak 60 napos utasforgalmi próbaüzeme, a 13 automatát a Keleti pályaudvaron tesztelik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
19.
15:40

Csúszik a tram-train indulása

A legutóbbi ismert tervek szerint az iskolakezdésre forgalomba kellene állnia a vonalnak, ez azonban leghamarabb csak december közepén lehetséges – tudta meg a Szegeder.

Szerző(k): Szepesi Anita