média

05.
17.
13:17

Visszatért a múlt: ismét sok órát ülnek a „doboz” előtt a magyarok

Többet tévéztek a magyarok a járvány alatt, ugyanakkor a háztartásokba a régi készülék mellé megérkezett a minimum két verzióval jobb okostelevízió is. Ma már az új készülékek közel fele nagyképernyőjű, ezen belül is egyre nagyobb arányban a közép- és felső kategóriás okostévék.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
11.
23:00

Leváltották a román közszolgálati televízió és rádió vezetőségét

Leváltotta kedden a román parlament képviselőháza és szenátusa együttes ülésén a román közszolgálati televízió és rádió vezetőségét, a két intézmény élére hat hónapig érvényes megbízással ideiglenes vezetőket neveztek ki - írja az MTI.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
11.
19:25

Az RTL Klub ledobta a bombát, meg is nyerte vele a nézőket

Az RTL Klub a múlt héten kezdte el vetíteni a Konyhafőnök című főzős showműsorát, amely nagyon jól kezdett a kereskedelmi célcsoportban. Az első 5 napban átlagosan 258 252 nézőt ültettek le a képernyők elé, ami 18 százalékos közönségarányt jelentett a csatornának - írja elemzésében a Port.hu.

Szerző(k): Szász Péter
05.
11.
09:55

Összefog a kínai állami propaganda és a Fudan Egyetem

Teljes stratégiai és együttműködési partneri kapcsolatot alakított a kínai Fudan Egyetem és a China Media Group - jelentette a Kínai Nemzetközi Rádió. A CMG az ország legnagyobb állami médiavállalata, a központi ideológia terjesztője. Az egyetem hamarosan Budapesten is megnyitja kapuit.

Szerző(k): Szabó Dániel
05.
05.
13:31

Lerohanják a műszaki áruházakat a vásárlók

Úgy veszik a műszaki cuccokat a vásárlók, mint az élelmiszert. A műszaki boltok látogatottsága már közelíti a boltzár előtti időszakét. Egy hónappal a műszaki áruházak újranyitását követően a MediaMarkt beszámolója szerint szinte mindent visznek a vevők.

Szerző(k): Molnár Csaba
05.
02.
15:48

Borrell: a sajtó szabadsága veszélyben van, az EU támogatja a független médiát

Az információhoz jutás jogának érvényesülését, a sajtó szabadságát és függetlenségét, valamint a szólásszabadságot mindenhol elő kell mozdítani és meg kell védeni - mondta Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője a sajtószabadság május 3-i világnapja előtt.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
24.
13:35

Kiszórták a magyarok a régi háztartási gépeket

Nagy számban adtak túl a régi háztartási nagygépeken és hűtőszekrényeken a magyarok a járvány alatt – derül ki a MediaMarkt műszaki áruházlánc és az Inter-Metal Recycling Kft. adataiból.

Szerző(k): Rácz Gergő
04.
22.
15:50

Mától a kiadóvállalatoknak és a műsorgyártóknak is mindenről jelenteniük kell

Egy tegnap megjelent, mától hatályos kormányrendelet alapján immár stratégiai cégnek számítanak a kiadóvállalatok és a műsorgyártó cégek is, így mindenről jelenteniük kell, ami a vállalkozással történik.

Szerző(k): Domokos László
04.
21.
13:17

Mindent eláraszt az e-hulladék

Nagyon sok régi háztartási nagygéptől és hűtőszekrényektől szabadultak meg a magyarok a járvány alatt: 2020-ban több mint harmadával több e-hulladék került a feldolgozóhoz, mint az előző évben. A leadott össztömeg közel kétharmada pedig hasznos anyagként vissza is került a gazdaságba.

Szerző(k): Molnár Csaba