múzeum

07.
05.
19:41

L. Simon főigazgatója lenne a múzeumnak, amelynek miniszteri biztosa

A fideszes országgyűlési képviselő, L. Simon László is pályázott a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói posztjára - adta hírül a Mandiner. A politikust áprilisban már az intézmény megújításáért felelős miniszteri biztossá nevezték ki. L. Simon az emlékezetpolitikát aktívan formáló, a közéletben és a nyilvánosságban hangsúlyosan jelen levő intézménnyé tenni a múzeumot.

Szerző(k): Domokos Erika
07.
03.
16:23

A flipper maga a közgazdaság

Az idén 150 éves flipperek történelme befektetések és megtérülések, pénzügyi sikertörténetek és bukások, piacra lépések, konjunktúrák és szabályozói túlkapások ciklikus ismétlődése is egyben - derül ki a most megjelent A flipper múzeuma című hazai könyvből.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
26.
10:37

Következik a Múzeumok éjszakája

Szombaton tartják a Múzeumok éjszakáját. Az immár tizenkilencedik alkalommal megszervezett esemény idei címe Fordulópont, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik. Országszerte több mint háromszáz intézményben mintegy kétezer programmal várják az érdeklődőket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
06.
18.
18:15

Közel kétmilliárdba kerül a Puskás múzeum

A Puskás Aréna részeként létrehozandó Puskás Kiállítási Központ installációit a budapesti Torter e-Design Kft. és a hatvani Visual Europe Project Kft. készítheti, nettó 1 milliárd 905 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza
05.
18.
14:51

Elfogták a nagy német műkincsrablás bujkáló gyanúsítottját - a zsákmány eltűnt

Fél évig tartó bujkálás után rendőrkézre került a szász uralkodók drezdai palotájának világhírű kincstárából történelmi ékszerritkaságokat elrabló csoport utolsó feltételezett tagja - jelentette be a drezdai ügyészség. A tizenegy műremekből álló zsákmánynak nyoma veszett.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
17:50

Stratégiai megállapodást kötött a 4iG és a Magyar Nemzeti Múzeum

Stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Múzeum és a 4iG Nyrt. Az erről szóló megállapodást hétfőn, a Nemzeti Múzeum dísztermében írták alá - közölte a 4iG Nyrt.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
26.
14:57

Új múzeumot épített az állam, már keresik a kivitelezőt

Cegléden a Szolnoki úti volt huszárlaktanyában egy meglévő épület áztakításával jön létre a Gulág-GUPVI Múzeum és Emlékhely. Ennek kivitelezőjét keresi az állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
21.
06:20

Újabb közel hárommilliárdot költenek az új Néprajzi Múzeumra

Az új Néprajzi Múzeum és Látogatóközpont befejező, kiegészítő munkálatait az eredeti építő páros, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Magyar Építő Zrt. nyerte el, nettó 2 milliárd 811 millió forinttal. A becsült ellenérték 2 milliárd 952 millió forint volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
14.
13:40

Jóval olcsóbb lesz az Iparművészeti Múzeum műtárgyainak raktározása

Egyedüli ajánlattevőként a Museum Complex Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. raktározhatja az Iparművészeti Múzeum műtárgyait a rekonstrukció alatt, nettó 1,9 milliárd forintért. A becsült ellenérték jóval nagyobb összeg - több mint 3 milliárd forint - volt.

Szerző(k): Németh Géza
04.
12.
10:11

Több 100 millióért vásárolt képeket a PIM

Szentandrássy István 124 műalkotását vásárolta meg a Petőfi Irodalmi Múzeum, 350 millió forintért.

Szerző(k): Németh Géza