müller_cecília

05.
17.
12:20

Operatív törzs: egy nappal tovább lehet időpontot foglalni Pfizer-vakcinára, jön a nemzeti oltóanyaggyár

Elindult a visszaszámlálás, 100 nap múlva leteszik a nemzeti oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben - jelentette be az operatív törzs mai tájékoztatóján György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. Kedd helyett szerda estig lehet időpontot foglalni Pfizer-vakcinára. Az adatok javulnak, de még nem jelenthetjük ki, hogy vége a 3. hullámnak - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
14.
12:02

Koronavírus: itt az utolsó lehetőség a Szputnyikra

Mindenki kaphat oltást, 140 ezer felnőtt kaphat keddig Pfizert, a Szputnyikra most lehet utoljára jelentkezni. Müller Cecília szerint túlvagyunk a harmadik hullám nehezén.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
10.
12:03

Müller Cecília: kezdődik a 16-18 évesek oltási kampánya

Szerdáig tart a regisztráció, majd csütörtöktől indul a 16-18 éves korosztály Pfizer vakcinával való oltási kampánya. Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint immár 44 százalékos a beoltottság.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
07.
12:19

Müller Cecília: május 13-tól újraindulnak a tervezett műtétek és rehabilitációs ellátások

Időpont-egyeztetés után védettségi igazolvánnyal a bejelentkezéskor azonnal, anélkül a beavatkozás előtt 48 órával elvégzett, negatív PCR, és egy aznapi negatív antigén teszt birtokában igénybe lehet venni a tervezett egészségügyi szolgáltatást - jelentette be Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján. Biztatónak nevezte, hogy a 18. heti mérések szerint országosan enyhén csökken a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvizekben, ugyanakkor Budapesten még emelkedést mértek.

Szerző(k): Szepesi Anita
05.
06.
13:42

Galgóczi Ágnes: jövő héten debütál az egyadagos vakcina a háziorvosoknál

A kormányinfót követően rövidre fogták az operatív törzs sajtótájékoztatóját, ahol Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője beszámolt a friss vakcinahelyzetről is.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
05.
03.
12:04

Müller Cecília elmondta, mit mutatnak most a szennyvízadatok

A szennyvízekben megállt a koronavírus örökítőanyag koncentrációjának csökkenése, az országos stagnálás mellett ugyanakkor Budapesten, Debrecenben és Szolnokon enyhe emelkedést, Egerben, Kaposváron, Pécsen, Székesfehérváron és Tatabányán enyhe csökkenést mértek. A 16-18 éves már regisztrálhatnak, a tajszám nélküli külföldiek pedig holnaptól jelentkezhetnek oltásra - mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján. Elhangzott, újra vihető nyunyóka az oviba.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
30.
12:49

Kiderült, mi történt a vakcina-időpontfoglalásos honlappal

A védőoltásokra időpont-foglalást biztosító informatikai rendszert terheléses támadás érte. Hamarosan meglesz a 4 millió beoltott, és nyílnak a szállodák, valamint a vendéglátóhelyek. Müller Cecília mindenkit oltakozásra biztat.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
26.
12:05

Müller Cecília oltakozásra biztatja a fiatalokat

A lakosság jól viselkedett a teraszokon az operatív törzs szerint, betartották a szabályokat. Müller Cecília oltakozásra biztatja a fiatalokat.

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
20.
12:55

Müller Cecília: a regisztrált 65 év felettiek több mint 90 százalékát már beoltották

Heti összehasonlításban javulnak a járványügyi adatok, az előző héthez képest 21 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Ugyanakkor folyamatosan nő az oltottak száma, rövidesen eléri a 3,5 milliót, amikor a védelmi intézkedések enyhítésének második fokozataként nyithatnak a teraszok, kerthelyiségek - hangzott el az operatív törzs mai tájékoztatóján.

Szerző(k): Szepesi Anita
04.
19.
12:04

Mindegyik vakcinából szükség lehet harmadik oltásra

Nem érdemes tesztelni, hatott-e a vakcina, és annak sem szabad félvállról vennie a védelmi intézkedéseket, akinek sok az antitestje. Ha elhúzódik a járvány, minden vakcinából szükség lehet harmadik adagra is. Ha beteg egy gyerek, semmiképpen se küldjék közösségbe - figyelmeztetett az országos tisztifőorvos.

Szerző(k): Herman Bernadett