műanyag

04.
28.
18:55

Megdőlt egy tévhit a műanyag zacskókkal kapcsolatban

Egyre többen cserélik le a bevásárlások alkalmával az egyszer használatos műanyag zacskókat többször is felhasználható verziókra. Szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy ez nem feltétlenül jelent környezetbarátabb megoldást. A brit piacon például elképesztő mennyiségben gyártják ezeket a sokszor szintén műanyagot tartalmazó szatyrokat, az emberek viszont csak pár hétig használják őket.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
22.
20:01

Új termékkategóriát vezet be a Tesco

A Tesco sajátmárkás háztartási termékei ezentúl 100 százalékban újrahasznosítható csomagolásban kerülnek a polcokra változatlan áron, a termékekre zöld-fehér, újrahasznosíthatóságot jelölő logó kerül - jelentette be a magyarországi Tesco. Az áruházlánc ezenkívül azt is közölte, hogy üzleteiben már elérhetők a környezetbarát módon előállított, „Made Mindfully” F&F ruházati termékek is.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
04.
20.
17:56

Nagy változásra készül az Aldi a tészta- és rizstermékek értékesítésénél

Az áruházlánc új rendszert tesztel a műanyag hulladék csökkentésére azzal, hogy csomagolásmentes tészta- és rizstermékek értékesítésébe kezd, mely a kimért zöldség és gyümölcs árusítás folyamatához hasonlóan működik - írja a magyarmezőgazdaság.hu.

Szerző(k): K. Kiss Gergely
04.
14.
06:20

Döntött az Aldi: ezek a termékek biztosan hiányozni fognak a jövőben

Változás lesz az Aldi saját márkás üdítőinél: eltűnnek a hagyományos, műanyagból készült szívószálak, a helyüket pedig újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át. A lépéssel 70 millió szívószálnak és évente 100 tonna nem újrahasznosítható műanyagnak mond búcsút a vállalat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
09.
06:22

Hasznos újítással rukkolt elő a Tesco

Ezer tonna, úgynevezett puha műanyagot száműzne az idén a Tesco: a boltlánc angliai és walesi üzleteiben közel 200 olyan pont nyílik, ahol le lehet adni ezeket a jellemzően nehezen újrahasznosítható műanyagokat. Az újrahasznosított műanyagok élelmiszerek és háztartási, szépségápolási termékek csomagolásaként kezdhetnek új életet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
07.
15:41

Nemet mondott a PET-palackra a Heineken Hungária

Az első magyarországi nagyüzemi sörgyártó lett a Heineken Hungária, amely megválik a műanyag palackoktól.

Szerző(k): Szabó M. István