műanyag

04.
14.
06:20

Döntött az Aldi: ezek a termékek biztosan hiányozni fognak a jövőben

Változás lesz az Aldi saját márkás üdítőinél: eltűnnek a hagyományos, műanyagból készült szívószálak, a helyüket pedig újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át. A lépéssel 70 millió szívószálnak és évente 100 tonna nem újrahasznosítható műanyagnak mond búcsút a vállalat.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
09.
06:22

Hasznos újítással rukkolt elő a Tesco

Ezer tonna, úgynevezett puha műanyagot száműzne az idén a Tesco: a boltlánc angliai és walesi üzleteiben közel 200 olyan pont nyílik, ahol le lehet adni ezeket a jellemzően nehezen újrahasznosítható műanyagokat. Az újrahasznosított műanyagok élelmiszerek és háztartási, szépségápolási termékek csomagolásaként kezdhetnek új életet.

Szerző(k): Csernátony Csaba
04.
07.
15:41

Nemet mondott a PET-palackra a Heineken Hungária

Az első magyarországi nagyüzemi sörgyártó lett a Heineken Hungária, amely megválik a műanyag palackoktól.

Szerző(k): Szabó M. István
04.
01.
14:56

Minden csomagolóanyag megdrágult, velük emelkednek az árak

Az e-kereskedelem felfutása, a koronavírus-járvány miatti lezárások, a felborult ellátási láncok, valamint a környezetvédelmi előírások miatt megdrágultak a csomagolóanyagok. Mivel gyakorlatilag az összes boltban kapható termék érintett a témában, a fogyasztók lassan érzeni kezdik majd ezt az áremelési tényezőt is a vásárláskor. Itthon - mindezek tetejére - még a forintárfolyam is rápakolhat.

Szerző(k): Szabó Dániel
03.
29.
07:08

A Greta Thunberg generáció reakcióit a cégek úgy értékelték, hogy legfeljebb 10-15 évük van a változásra

Mi jön a teknősbéka orrából szívószálat kihúzós videó után? Miért nem jó, ha az ügyvezető úgy ébred, hogy tenni kell valamit, „mert az olajnak vége”? És miben jár a Vöslauer máris a Coca-Cola előtt? Erről is kérdeztük Szücs-Winkler Róbert fenntarthatósági specialistát.

Szerző(k): Szabó M. István