mabisz

06.
07.
11:22

Nem hozta lázba a lakosságot az MNB nagy dobása

A biztosítók elégedettek az első negyedéves számokkal, a díjbevétel növekszik. Az ügyfelek is elégedettek a biztosítókkal, az új minősített lakásbiztosítás viszont nem hozta lázba a megkérdezetteket.

Szerző(k): Herman Bernadett
06.
01.
10:16

Utazna a nyáron? Ezekre mindenképpen figyeljen oda!

A nyári utazási szezon beindulásával most még nagyobb jelentősége lehet az utasbiztosításoknak, a külföldi utazások lehetőségének megnyílásával pedig most még fontosabb, hogy ne induljunk el utasbiztosítás nélkül - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), amely most összefoglalta, hogy mire érdemes figyelni a megfelelő bizotsítás kiválasztásakor.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
05.
19.
13:53

Újabb álhír terjed a covid-oltásokról: itt a cáfolat

A magyarországi biztosítótársaságok életbiztosítási termékeiben nincs a Covid-19 védőoltással kapcsolatos kizárás vagy mentesülés. Ilyen válaszokat kapott a Mabisz a tagjaitól az AFP Ténykérdés rovatának megkeresésére.

Szerző(k): Herman Bernadett
05.
18.
12:06

Figyelmeztetést adtak ki a nyugdíjbiztosításról: fontos határidő jár le csütörtökön

Csütörtökön jár le a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a 2020-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el, figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett
04.
21.
12:03

Izzanak a vonalak a Mabisznál az autós kötelező biztosítás miatt

Megugrott a fedezetlenségi díjakkal kapcsolatos érdeklődés a Mabisz ügyfélszolgálatánál. Tavaly is több mint 20 ezer alkalommal keresték meg fogyasztóvédelmi célból, hiteles információk közvetítésére létrehozott ügyfélszolgálatát, főleg az autós biztosítások miatt – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
24.
10:21

Félmillió robogó közlekedik az utakon kötelező biztosítás nélkül

A jó idő beköszöntével indul a robogók szezonja is. Napjainkban mintegy 600 ezer robogó üzemel az országban, azonban mindössze 15-20 százalékuk után fizetik rendszeresen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) évi 5-6 ezer forintos átlagos díját a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) becslése szerint. Az átlagos kár egy balesetnél 400-500 ezer forint, amit behajtanak a robogóson.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
17.
10:07

Ráijesztett az emberekre a járvány: kelendő az életbiztosítás

A járványhelyzet miatt felértékelődött a biztonság, köztük az anyagi biztonság és tervezhetőség szerepe, ami az életbiztosításokba áramló pénzmennyiség növekedésében is tetten érhető. Évek óta emelkedik a kockázati életbiztosítások száma is, melyek alacsony költségek mellett nyújtanak biztos segítséget a bajban.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
04.
15:14

Az utasbiztosítási piac összeomlott, mégis rekord eredmény volt a biztosítóknál

Új díjbevételi csúcsot ért el a biztosítási szektor a tavalyi évben, 1204 milliárd forinttal. Örvendetes, hogy a szerződésszámok is növekedni tudtak - hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tájékoztatóján.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
04.
13:51

Autósok figyelem: ezentúl így történik a kárbejelentés a kötelezőnél

Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően a Mabisz központi nyilvántartásából már két adat megadásával automatikusan kitöltődnek az E-kárbejelentőben a biztosítási szerződéses mezők. A járványügyi intézkedések közepette egyre népszerűbb, a távolságtartást segítő alkalmazással így tovább gyorsítható a kárrendezési folyamat.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
02.
10:52

Földrengés: több káreset volt Magyarországon, mint Horvátországban

Az elmúlt évi horvátországi földrengések magyarországi tényleges káradatai lényegesen felülmúlják a korábbi becsléseket. A kárbejelentések száma pedig meghaladja a horvátországit, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Szerző(k): Herman Bernadett