madárinfluenza

06.
02.
14:31

Újabb állatról emberre átterjedt vírusfertőzés jelent meg

A világon elsőként fertőződött meg egy férfi a H10N3 madárinfluenza-vírussal Kína keleti részén, a Csiangszu tartományban, jelentette be a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság. A 41 éves férfi állapota a közlemény szerint stabil, és megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek alapján távozhat a kórházból - írta meg az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
07.
13:57

Nébih: vége a madárinfluenza miatt elrendelt intézkedéseknek Hajdú-Bihar megyében

Áprilisban felbukkant egy telepen a madárinfulenza, de további megbetegedések híján most már kereskedelmi szállítások újraindításának kérdése vált aktuálissá.

Szerző(k): Szabó M. István
03.
09.
13:45

Már nincs korlátozás a madárinfluenza miatt

Megszűntek a madárinfluenza miatti korlátozások Magyarországon, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását Bács-Kiskun megyében is – írja az MTI.

Szerző(k): Szász Péter
03.
02.
14:17

Bács-Kiskunból kipusztult a madárinfluenza

Feloldotta a madárinfluenza miatt elrendelt védőkörzeteket Bács-Kiskun megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Rácz Gergő
02.
20.
16:03

Aggasztó fejlemény a madárinfluenzánál: Oroszországban emberre terjedt át az A(H5N8)

Hét emberre átterjedt Dél-Oroszországban az A(H5N8) típusú új madárinfluenza - jelentette ki Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője szombati moszkvai sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
01.
14.
13:50

Terjed a vész: több mint százezer tyúkot ölnek le Bács-Kiskunban

Újabb területen, Bács-Kiskun megyében is igazolta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Rossz hír ez a magyar baromfikereskedelemnek.

Szerző(k): Domokos Erika
01.
06.
14:24

Visszatért az állatállományt megtizedelő kór Magyarországra

Madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságokban. Az állományok leölését már a gyanú alapján megkezdték a szakemberek.

Szerző(k): Rácz Gergő
11.
26.
15:53

Madárinfluenza: az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

A közelmúltban több európai országban is azonosították, elsősorban vadmadarakban, a magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét. A vándorló vadmadarak vonulási útvonalai hazánkat is érintik, ezért Bognár Lajos országos főállatorvos azonnali hatállyal, országszerte elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
09.
10.
12:07

Magyarország hivatalosan is legyőzte a madárinfluenzát

Az Állategészségügyi Világszervezet (OIE) előírásai alapján Magyarország visszanyerte madárinfluenzától mentes besorolását szeptember 8-án, a teljes országra vonatkozó kedvező státusz elismerését követően sorra nyílhatnak újra a harmadik országbeli piacok a magyarországi élő baromfi és baromfitermék-szállítmányok előtt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel csütörtökön.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
01.
07:42

A madarak halálos járványával sikerült leszámolni Magyarországon

Június 5. óta nem azonosított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal madárinfluenza fertőzést, ami a baromfiágazatot is felhúzta, de még nem nincs teljes kapacitáson a termelés.

Szerző(k): Szabó Dániel