magánnyugdíjpénztár

04.
14.
14:20

Így hat a magyar nyugdíjakra a klímaváltozás

A nyugdíjpénztári alapok többsége az idei első negyedévben tovább emelkedett. A zöld alapok kiválóan teljesítettek, a magyar állampapírokba fektető portfóliók viszont mínuszban állnak.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
31.
07:02

Megkönnyebbülhetnek a leendő nyugdíjasok: nagyon jó hír érkezett

Megvan a 70 százalékos tagdíjfizetési arány a Horizont Magánnyugdíjpénztárnál. Az idén már biztosan nem indítják el emiatt az intézmény végelszámolását. A fenntartásra is lesz pénz, a tagok 60 százaléka befizette a működési támogatást.

Szerző(k): Herman Bernadett
03.
01.
19:02

Már megint nagyon jól jártak a nyugdíjpénztártagok

Tavaly az utolsó negyedévben kiváló hozamokat értek el a nyugdíjpénztárak. Az önkéntes pénztárak tagjainak átlagosan csaknem 1,5 millió, a magánnyugdíjpéntárakénak pedig 5,1 millió forint van már a számláján. A nyugdíj előtt álló önkéntes pénztártagok egyenlege 2,5 millió forint fölött van.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
15.
07:08

Így állnak a nyugdíjpénztárak tíz évvel az államosítás után

A megmaradt nem egészen 55 ezer pénztártag lelkesen fizeti a tagdíjat, és a pénztárak ezt meg is hálálták eddig, átlagosan hét számjegyű reálhozammal mentek nyugdíjba a tíz évvel ezelőtt bent maradt tagok, miközben a száz százalékos állami nyugdíjat is megkapják. Az intézmények ennek ellenére havonta küzdenek a fennmaradásért, el kell érniük a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, és adományt is gyűjteniük kell, ha működni szeretnének.

Szerző(k): Herman Bernadett
02.
01.
10:55

Fontos teendőre figyelmeztetik a leendő nyugdíjasokat

Az idén februárban is elindul a Horizont Magánnyugdíjpénztár tagdíjfizetést ösztönző kampánya. A tagok legalább 70 százalékának kell befizetnie a díjat ahhoz, hogy az intézmény fennmaradhasson.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
27.
07:08

Sosem volt még ennyi nyugdíjpénz a kasszákban

Az önkéntes nyugdíjkasszák rekord összegű befizetésre számíthatnak az idén, mégis veszteséggel nézhetnek szembe. A magánnyugdíj-pénztárak jól állják a sarat, a tagok kitartóak, de meg is éri nekik.

Szerző(k): Herman Bernadett
11.
05.
07:09

Tízéves a magánnyugdíj-államosítás: milliókat nyertek, akik nem dőltek be a kormány fenyegetésének

Tíz éve döntöttek a magánnyugdíjpénztárak államosítása mellett. Ezernél is többen döntöttek úgy, hogy maradnak, pedig már tíz évük sem volt hátra a nyugdíjig. Az idő őket igazolta: a többségük most száz százalékos nyugdíjat kap, emellett átlagosan milliós nagyságrendben kapott kézhez reálhozamot.

Szerző(k): Herman Bernadett
10.
12.
07:01

Megtorpant a nyugdíjpénzek növekedése - ez áll a háttérben

A koronavírus-járvány a nyugdíjpénztári alapok árfolyamát is a mélybe taszította. A második negyedév jól sikerült, a harmadikban viszont már nem folytatódott a kilábalás. Alig néhány portfólió van pluszban az idén.

Szerző(k): Herman Bernadett
08.
10.
07:08

Megvan az MNB-nél a csodafegyver a hálapénz és a nyugdíjproblémák ellen, de félnek bevetni

A jóléti alapok tervét másfél éve propagálja a Magyar Nemzeti Bank számos fórumon. Hiába támogatja azonban a pénztári szakma, és szól mellette számos érv, nem jut egyről a kettőre a történet.

Szerző(k): Herman Bernadett
07.
07.
07:08

Nagyszerű hírt kaptak a leendő nyugdíjasok

Gyors tempóban jönnek vissza az nyugdíjpénztári alapok az első negyedéves zuhanás után. A második negyedév jól sikerült, a veszteség nagyobbik részét ledolgozták az alapok.

Szerző(k): Herman Bernadett