makro

10.
20.
15:29

Raiffeisen: fájdalmas ütés a magyar gazdaságnak a félvezetők hiánya

Meghatározó iparágakat tart vissza itthon is a globális ellátási helyzet, ezt csak a kormányzati intézkedések tudják kompenzálni. A Raiffeisen Bank szerint ezzel együtt is csúcsratörő, 7 százalékos növekedés lehet az idén, ami csak mérsékelten esik vissza jövőre.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
19.
09:33

Varga Mihály megígérte: csökken a hiány és az államadósság is

Az idei válságévet követően ismét csökkenő pályára állhat az ország eladósodottsága, mondta Varga Mihály pénzügyminiszter. Más időszak következik a válság után, amiben csak fokozatosan lehet lépni, különben újabb válságba sodródik az ország.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
18.
18:40

Váratlanul csökkent az amerikai ipari termelés

Az Egyesült Államokban meglepően nagy mértékben csökkent az ipari termelés a várt növekedés helyett szeptemberben, immár a második egymást követő hónapban az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed hétfői jelentése alapján.

Szerző(k): Szász Péter
10.
14.
16:09

Lépni kell az EU-nak, nem maradhat a féktelen költekezés

Záros idén belül vissza kell hozni a korábbi korlátokat az Európai Unióban, a járványra való tekintettel szabadjára engedett hiány és adósságszint máskülönben komoly bajokat okozhat. A Fitch Solutions közgazdászai szerint azért is be kell fejezni a korlát nélküli költést, mert annak nagyon hamar kimerül a gazdaságélénkítő hatása, csalókák a jelenlegi növekedési számok.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
13.
09:10

Lefékezte a magyar ipart a chiphiány

Az júliusi 8 százalékos bővülés után mindössze 2,6 százalékkal növekedett augusztusban az ipari termelés.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
13.
08:56

Évtizedes csúcson a német áremelkedés

Tovább gyorsult a német infláció, a szeptembert már 4 százalék felett zárta. Január óta folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben emelkednek az árak Németországban - írja az MTI.

Szerző(k): Csernátony Csaba
10.
12.
16:18

Nyilatkozott az IMF: megállíthatatlan idén a magyar gazdaság

Jócskán megemelte az idei magyar növekedési várakozásait legújabb globális kitekintőjében a Nemzetközi Valutaalap. Az IMF szerint a járványhelyzet miatt a világgazdaság kilátásaira sok kockázati tényező hathat, ezen belül több szegényebb országban komoly nehézségekre lehet számítani az év hátralevő részében és jövőre is.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
10.
10:01

Mi a baj a magyar iparral? Hamarosan kiderül

Az ipari termelés és az építőipar augusztusi teljesítményének adatai jelennek meg a jövő héten.

Szerző(k): Domokos László
10.
08.
16:04

Minden várakozást lekörözhet az idei növekedés

A gazdaság gyorsan vissza tudta nyerni azt a növekedési képességét, amellyel a járvány előtt rendelkezett, idén várhatóan 7-7,5 százalékkal, jövőre 5,5-6 százalékkal növekedhet a GDP - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

Szerző(k): Rácz Gergő
10.
07.
17:47

Érdekes adatokat közöltek az amerikai munkaerőpiacról

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt kérő amerikaiak száma a múlt héten az Egyesült Államokban, miközben szeptemberben emelkedésnek indult az elbocsátások száma - adta hírül az MTI. Szeptember 6-án lezárult a járvány miatt indított két szövetségi program, így egy csapásra több millió ember esett ki a munkanélkülieket támogató rendszerből.

Szerző(k): Domokos Erika