makroadat

05.
23.
15:33

Május van 83,6 százalékon áll az év egészére kitűzött hiány

Az adatok a Pénzügyminisztérium részletes kimutatásából derülnek ki, ezek alapján a központi alrendszer 2635,6 milliárd forintos deficitben van.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
22.
10:14

Több adat is érkezik a jövő héten

A jövő héten érkezik a részletes tájékoztató az államháztartás április végi helyzetéről, és kereseti, valamint foglalkoztatottsági adatokat közöl a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szerző(k): Szász Péter
05.
17.
12:55

Elemzők: meglepően erősen rajtol az év, ami még sok nehézséget tartogat

A legtöbb elemzői várakozást felülmúlta az idei első negyedéves GDP-adat, aminek hírére valamelyest a forint is erősödött. Sok a kockázat idén, jelenleg 4-5 százalékos bővülést hozhat 2022.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
12:04

Elemzők: csúnya volt az áprilisi drágulás, és ez még csak a kezdet

Beigazolódni látszanak az eddigi várakozások, miszerint a következő időszakban az eddiginél is komolyabb áremelkedéssel kell számolni. Az áprilisi, várakozásokat meghaladó inflációs adatra érkezett kommentárok szerint további drágulás lehet, különösen az élelmiszerek terén.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
10.
09:00

Padlógázon a drágulás: 9,5 százalékkal nőttek az árak áprilisban

A piac által vártnál is gyorsabb ütemben emelkedtek az árak áprilisban. A legújabb statisztikai közlés szerint. Leginkább az élelmiszerek és a tartós fogyasztási cikkek drágulnak, a margarinhívők és a lakásfelújítók szívhatják a fogukat.

Szerző(k): Rácz Gergő
05.
05.
12:56

Törökországban 70 százalékkal nőttek az árak

Éves alapon ezúttal is brutális ütemű volt a drágulás.

Szerző(k): Rácz Gergő