marha

10.
18.
19:17

Csak magyar sertés- és marhahúst forgalmaz az Aldi

Kizárólag magyar beszállítóktól származó, 100 százalékban magyar eredetű sertés- és marhahúst fogalmaznak októbertől állandó kínálatukban az Aldi magyarországi üzletei - jelentette be a cég.

Szerző(k): Szász Péter
08.
28.
15:20

Már mesterségesen gyártható a világ legjobb marhahúsa

Az Oszakai Egyetem tudósai a japán szarvasmarhákból izolált őssejtek felhasználásával állították elő a világ első 3D-nyomtatott wagyu marhahúst. A termék úgy néz ki, mint egy valósághű steakdarab, amely izmot, zsírt és vérereket tartalmaz. A wagyu a világ legdrágább, sokak által a legjobbnak tartott marhahúsa.

Szerző(k): Szabó Dániel
08.
25.
17:30

Tavaly óta 290 milliárdot támogatást osztottak szét állattartó telepekre

Állattartó telepek fejlesztésére országosan eddig 621 nyertes pályázat 290,5 milliárd forint támogatást kapott – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára. A támogatást az Európai Unió társfinanszírozza.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
17.
07:08

Vereséget szenvedtünk a saját polcainkon, de nem kell ebbe belenyugodni

Miért olcsóbb az áruházláncokban a lengyel hús? Mettől meddig hús a hús? Készülnünk kell-e már a rovarokból, és a szintetikusan készített húsokra, vagy elég egyelőre, ha befogadjuk a vegán húspogácsát? Hosszasan kérdeztük a honi húsipar közeli és távolabbi jövőjéről Éder Tamást, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökét.

Szerző(k): Szabó M. István
01.
21.
17:22

Erősödnek a vérvonalak, hamarosan megszületnek a borjak

A magyar szürke szarvasmarhák vérvonalainak megerősítésén dolgoznak szakemberek a Hortobágyi Nemzeti Park területén.

Szerző(k): Kónya Ádám
01.
05.
07:25

Meglepő módon is hasznosítják a magyar szürkét

A magyar szürke szarvasmarha hasznosításának több módja ismert. A haszonállatot jellemzően már nem szekerek húzására vagy szántásra használják, manapság leginkább a gasztronómiában lehet találkozni vele, de turisztikai szempontból is húzóerőnek számít például a falusi vendéglátásban. Van azonban egy igen sajátságos hasznosítási formája, mégpedig a környezetvédelemben.

Szerző(k): Kónya Ádám
05.
31.
09:58

Nagyon sok állatot vágtak le Magyarországon

Hat százalékkal több baromfifélét, két százalékkal több szarvasmarhát és egy százalékkal több sertést vágtak az első negyedévében a 2019. január–márciusi időszakhoz képest a magyar vágóhidakon - derült ki a NAIK Nemzeti Agrárgazdasági Kutatóintézet honlapján közzétett jelentésből.

Szerző(k): Szabó Dániel
02.
06.
18:51

Adóval sújtanák a húsokat - ezzel a javaslattal állt elő egy lobbicsoport

Egy holland lobbicsoport adóval sújtaná a húsokat tekintettel azok környezetszennyező voltára, és arra kérik az uniós döntéshozókat, hogy ezt vegyék bele az uniós zöld megállapodásba és az EU új élelmiszer-szabályozásába. A húsfeldolgozók érdekvédelmi szervezete szerint van egy-két gond az érveléssel.

Szerző(k): Szabó Zsuzsanna
11.
26.
18:47

Miért nincs "valódi" marhahús a magyar piacon? - Íme, a válasz

Megemelte 892 millió forintra a tenyészbika tenyésztésbe állítás eredetileg 700 millió forintos támogatási keretösszegét az agrártárca, tekintettel a húsmarha tartóktól beérkezett támogatási igényekre. A hazai hús versenyképes a nemzetközi porondon, viszont itthon még kevés a fizetőképes kereslet a legjobb minőségre.

Szerző(k): Tóth László Levente
10.
26.
15:05

Nagy pofon érik a magyar húspultoknál, elkerülhetetlen a drágulás

Különleges helyzetet teremtett a világban a kínai sertéspestis járvány: Ázsiában szinte minden hústermék ára emelkedik, az Egyesült Államokban a marhahús ára szabadult el. Itthon a fogyasztók még nem, a vágóhidak és a feldolgozók annál inkább megszenvedik a felfelé tartó költségeket.

Szerző(k): Szabó Dániel