mckinsey

01.
23.
16:13

Komoly kihívás elé néz a régiós autóipar

Kelet-Közép-Európában javíthatnak versenyképességükön a nyugat-európai gépkocsigyártók, amelyek elsősorban a kutatás-fejlesztés (k+f) terén néznek szembe rendkívüli kihívásokkal - derül ki a McKinsey&Company tanácsadó cég legfrissebb tanulmányából.

Szerző(k): Szász Péter
11.
13.
19:22

Nagy bajba kerülhet Magyarország, ha erre nem figyel

A magyar nagyvállalatok ott tartanak a digitális fejlettségükben, ahol a területen éllovas államok kisvállalatai – derül a McKinsey & Company friss kutatásából, melyben a digitális gazdaság magyarországi lehetőségeit kutatták.

Szerző(k): Dzindzisz Sztefan
06.
07.
14:55

Meglepő dologgal rukkolt elő a guru és a bankvezér

A legendás befektető Warren Buffett és a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon szerint is jó lenne, ha a cégek felhagynának a saját eredményükre vonatkozó előrejelzések közlésétől. Ez szerintük ugyanis elvonja a figyelmet a cég hosszútávú működéséről, igaz, e nélkül a befektetők és az elemzők is komoly mankó nélkül maradnának.

Szerző(k): Lovas-Romváry András
11.
02.
15:23

Ez lehet az autóipar jövője!

Az autóiparban végbemenő drasztikus technológiaváltás nyomán a következő években erősen emelkedik a gépkocsigyárak árbevétele - prognosztizálja a McKinsey.

Szerző(k): Domokos László
09.
18.
18:58

Visszatérhet Európába a textilipar

A digitalizációval járó technológiai áttörésnek köszönhetően a fejlődő országokból visszatérhetnek egyes textilipari ágazatok Európába és az Egyesült Államokba - idézte az APA hírügynökség Achim Berget, a McKinsey vezetési tanácsadó cég divatszakmai szakértőjét.

Szerző(k): Domokos Erika
02.
21.
09:56

Áprilisban megismerheti a startup-trendeket

Az informatikai munkaerőpiacról, az IT-képzésekről, önvezető autókról és a mesterségesintelligencia-kutatásról is szól lesz az áprilisi, Budapesten rendezett SMART konferencián. Az esemény többek között előadást tart Claire Penny, a mesterséges intelligencia és gépi tanulás területén nemzetközileg vezető szerepet betöltő IBM Watson szakértője, valamint Christopher Mattheisen a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Szerző(k): Szabó Dániel
06.
06.
09:59

Titkos befektetési alappal kerestek rengeteg pénzt

A neves tanácsadó cég, a McKinsey cégen belül titokban felépített egy 5 milliárd dolláros befektetési üzletágat, mely fontosabb partnereinek pénzét kezeli - írja a Financial Times alapján a portfolio.hu. Ez akár összeférhetetlenség gyanúját is felvetheti.

Szerző(k): Napi.hu
06.
03.
22:22

Jönnek a sofőr nélküli kamionok

Miközben a vezető nélküli személygépkocsik megjelenésének a lehetősége már széles médianyilvánosságot élvez, valójában a vezető nélküli kamionok lesznek azok, amelyek nagy valószínűséggel elsőként fognak viszonylag nagy számban megjelenni a közutakon - írja a nasdaq.com hírportál.

Szerző(k): MTI