mekh

05.
09.
09:46

Megtekerték az oroszok a gázcsapot, de már lehet, hogy későn

Márciusban már több orosz gáz érkezett Európába, mint az előző hónapokban, de a leszállított mennyiség még mindig elmarad az egy évvel korábbitól - írta közleményében a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH). Az európai forrásátrendeződés azonban továbbra is az oroszok szerepének csökkenése irányába mutat.

Szerző(k): Szabó M. István
05.
06.
10:20

A magyaroknak még nem drágult az energia, ezért még többet fogyasztanak belőle

Idén márciusban a bruttó áramfogyasztás 2 százalékkal volt magasabb az előző évinél, a hazai termelés pedig 3,4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Továbbra is dinamikusan nőtt a gáztüzelésű erőművek termelése. Márciusban ismét extrém változékonyság jellemezte a villamosenergia piacokat, az árak a földgázárak rendkívüli kilengéseit követték, amire nagy hatással voltak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos hírek –adta hírül a MEKH.

Szerző(k): Domokos László
05.
05.
17:40

Energiahivatal elnöke: rövid- és középtávon nincs mód az orosz földgáz kiváltására

Magyarország felkészült egy esetleges rövid távú földgázellátási zavar biztonságos kezelésére, ugyanakkor rövid és középtávon nincs mód az orosz eredetű földgáz teljes kiváltására - mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke csütörtökön Egerben, a 32. Nemzetközi Olaj- és Gázipari Konferencián.

Szerző(k): Domokos Erika
05.
04.
12:55

Az Európai Bizottság alulmaradhat egy fontos gázkérdésben

Az európai szabályozó hatóságok (ACER, CEER) kötelező gáztárolási szintekre vonatkozó közös állásfoglalása megerősítette a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) álláspontját - adta hírül a MEKH.

Szerző(k): Domokos László
04.
28.
12:58

Még nincs 20 százalékos a tárolók töltöttsége, de legalább már érkezik nem orosz gáz is Magyarországra

A magyarországi földgáztárolókba elkezdték a betárolást, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jelentése szerint zavartalan az ország földgázellátása.

Szerző(k): Szabó M. István